Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 17 кві 2022 17:30

МОЗ інформує, як зробити ультразвукову діагностику (УЗД) безоплатно в умовах воєнного стану

МОЗ інформує, як зробити ультразвукову діагностику (УЗД) безоплатно в умовах воєнного стану
Попри війну важливо стежити за станом свого здоров’я та вчасно звертатися до лікаря. Якщо ви в безпеці, піклуйтеся про себе та не відкладайте лікування на потім. Медичні заклади продовжують надавати допомогу усім, хто цього потребує.

МОЗ інформує, як зробити ультразвукову діагностику (УЗД) безоплатно в умовах воєнного стану.

Необхідність проведення УЗД визначає сімейний або ваш лікуючий лікар. За потреби він створить електронне або, у разі відсутності доступу до електронної системи охорони здоров’я, паперове направлення на обстеження.

Якщо ви змінили місце проживання, можете звернутися до лікаря первинної медичної допомоги у лікарні за вашим теперішнім місцем проживання і отримати допомогу та, за потреби, — направлення на УЗД.

Безоплатно у будь-якому закладі, який має договір з НСЗУ за пакетом «Медична допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах (профілактика, спостереження, діагностика, лікування та медична реабілітація)», а також відповідне обладнання та фахівця.

Дізнатися адресу та контакти найближчого закладу можна у лікаря, який виписує направлення, або за номером телефону контакт-центру НСЗУ 16-77.

Перед тим, як відвідати медзаклад, варто зателефонувати та уточнити, чи є УЗД-апарат та лікар, який проводить таку діагностику. Якщо так — потрібно записатися і прийти у визначений час.

Якщо людина перебуває у невідкладному стані, то в лікарні УЗД роблять безоплатно і без направлення.

При лікуванні в стаціонарі призначене лікарем ультразвукове дослідження безоплатне. Як і решта необхідних обстежень, ультразвукове дослідження входить до відповідного пакету послуг. Тож зробити обстеження можна відразу в тій самій лікарні, де лікується пацієнт.
Наверх