Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 14 кві 2022 08:00

Україна прискорено працює над приєднанням до Європейського Союзу

Україна прискорено працює над приєднанням до Європейського Союзу
Україна прискореними темпами рухається до об’єднання з Європейським Союзом. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Глава Уряду зауважив, що отримана Україною Версальська декларація про прискорену процедуру отримання статусу кандидата на вступ у ЄС — це один з етапів на шляху до повноцінного членства. Тож дуже важливо виконати певні вимоги та бути інтегрованими у європейські ринки.

Денис Шмигаль підкреслив, що Україна вже уклала угоду про «відкрите небо» із ЄС та технічно приєдналася до європейської енергомережі ENTSO-E.

«Зараз ми почали роботу над повноцінним комерційним приєднанням, тобто роботі у спільному ринку. І навіть уже маємо перший контракт на експорт електроенергії до ЄС — 200 МВт. Це величезний євроінтеграційний прогрес», — сказав Прем’єр-міністр.

Як наголосив очільник Уряду, Україна продовжує рух до Євросоюзу, зокрема прискорено працює над спільною митницею, спільними транзитними перевезеннями, угодою про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції.

Також Прем’єр-міністр повідомив, що Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн і Високий представник ЄС Жозеп Боррель під час візиту до Києва нададуть Україні опитувальник.

«Це бюрократичний документ, який дозволить нам отримати статус кандидата на членство в ЄС. Інші країни йшли до цього роки, дехто йде десятиліття. Ми розуміємо, що Європа дає нам гарні сигнали й чекає нас у Євросоюзі. Багатьох людей це надихає», — сказав Денис Шмигаль.
Наверх