Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Суспільство 10 кві 2022 19:00

ПІШОВ З ЖИТТЯ МИКОЛА КІНДРАТОВИЧ ТЕРЕЩУК

ПІШОВ З ЖИТТЯ МИКОЛА КІНДРАТОВИЧ ТЕРЕЩУК
Перестало битися серце Миколи Кіндратовича Терещука.

Микола Кіндратович народився 20 травня 1936 року в сім’ї сільського коваля села Онопріївка Тальнівського району на Черкащині.

З 10 років, одночасно з навчанням в школі, почав працювати в місцевому колгоспі. З 1955 по 1958 роки проходив службу в армії, після звільнення – працював водієм.

У жовтні 1960 року одружився на вчительці Онопріївської середньої школи Тамарі Андріївні, разом з якою виховали двох синів – Сергія та Олександра.

З 1969 року Микола Кіндратович працює учителем фізкультури, поєднуючи роботу з навчанням в Черкаському педагогічному інституті. Працюючи вчителем, завжди був зразком роботи з учнями для колег і батьків. Будучи керівником гуртка юних техніків, прищеплював вихованцям любов до моделювання і технічної творчості, любов до України.

Вихованці Миколи Кіндратовича на все життя запам’ятали любов і повагу, з якими він до них ставився, і віддячували йому своїми результатами на виставках і змаганнях: їх моделі літаків, кораблів завжди були серед найкращих, а команди з легкої атлетики, футболу, а особливо дівчата-волейболістки займали призові місця у всеукраїнських змаганнях.

Будучи активним учасником громадського життя не тільки школи, а й рідного села, маючи неабиякі організаційні здібності, у 1987 рокі Микола Кіндратович переходить на роботу до підрозділу колгоспу імені Мічуріна. Працюючи бригадиром рільничої бригади, з відзнакою закінчує навчання в Тальянківському технікумі за спеціальністю «Агрономія».

В 1996 році Микола Кіндратович виходить на пенсію, приділяючи всю свою увагу дітям і онучкам.

В 2012 році, на запрошення дітей, Микола Кіндратович переїхав у село Мошни, де і прожив останні десять років свого життя.

Смерть Миколи Кіндратовича стала великою втратою для родини Терещуків, його учнів, вихованців, колег, всіх, хто його знав. Сини Сергій і Олександр, їхні родини втратили чуйного, доброго, турботливого батька, дідуся, брата, дядька, а ми всі – чуйну, добру, товариську людину, яка була для нас старшим товаришем і прикладом для наслідування.

Дорогий Друже і Наставнику, хай земля Вам буде пухом! Світла пам’ять про Миколу Кіндратовича назавжди залишиться в наших серцях.
Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким покійного і розділяєм біль утрати!

Мошнівський сільський голова Богдан Шкарбута, Мошнівська сільська рада, Мошнівська територіальна громада
Наверх