Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 03 травня 2022 16:00

У воєнний час продовжують діяти активні програми зайнятості для роботодавців

У воєнний час продовжують діяти активні програми зайнятості для роботодавців
У воєнний час продовжують діяти активні програми зайнятості для роботодавців.

Про це інформує Відділ організації надання послуг роботодавцям ОЦЗ.

Програма сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з числа зареєстрованих безробітних, яка передбачає:

1) компенсацію витрат роботодавця на оплату праці (але не вище середнього рівня заробітної плати, що склався у відповідному регіоні за минулий місяць) тривалістю до 6-ти місяців.

Збільшена тривалість компенсації витрат роботодавця до 12 місяців у разі працевлаштування ВПО з числа соціально вразливих груп громадян.

2) компенсацію витрат роботодавця строком не менше ніж на 12 місяців на перепідготовку та підвищення кваліфікації таких осіб. Сума компенсації – до 10-ти кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (на сьогодні - 24 810 грн.).

Програма компенсацій ЄСВ за створення нових робочих місць суб'єктами малого підприємництва.

Суб'єктам малого підприємництва (з кількістю працівників до 50 осіб та річним доходом від діяльності у сумі до 10 млн. євро), які працевлаштовують зареєстрованих безробітних строком не менше ніж на 2 роки за направленням служби зайнятості на нові робочі місця, щомісяця компенсуються фактичні витрати у розмірі ЄСВ на місяць протягом одного року з дня працевлаштування безробітного за переліком пріоритетних видів економічної діяльності, визначених Урядом.

Програма компенсацій за працевлаштування громадян, які є недостатньо конкурентоспроможними на ринку праці.

Роботодавцю, який працевлаштовує на нове робоче місце громадян за направленням служби зайнятості зі статусом безробітного з таких категорій:

- один з батьків або особа, яка їх замінює і: має на утриманні дитину (дітей) віком до шести років; виховує без одного з подружжя дитину віком до 14 років або дитину з інвалідністю; утримує без одного з подружжя особу з інвалідністю з дитинства (незалежно від віку) та/або особу з інвалідністю I групи (незалежно від причини інвалідності);

- діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, особи, яким виповнилося 15 років та які за згодою одного з батьків або особи, яка їх замінює, можуть, як виняток, прийматися на роботу;

- особи, звільнені після відбуття покарання або примусового лікування;

- молодь, яка закінчила або припинила навчання у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, звільнилася із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби, військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період (протягом шести місяців після закінчення або припинення навчання чи служби) і яка вперше приймається на роботу;

- особи, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років;

- особи з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку;

- особи, яким виповнилося 15 років та які за згодою одного з батьків або особи, яка їх замінює, можуть, як виняток, прийматися на роботу;

- учасники бойових дій

- непрацюючі працездатні особи, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям.

Компенсуються фактичні витрати у розмірі ЄСВ за місяць протягом одного року з дня працевлаштування особи, строком не менше ніж на два роки.

Роботодавець звертається до центру зайнятості за місцем реєстрації, як платника ЄСВ (Уточнити місце реєстрації можна за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/registers/registration («Електронний кабінет», розділ «Реєстри», пункт «Дані про взяття на облік платників податків»).

На територіях, де працюють територіальні установи Державної служби зайнятості, роботодавцеві краще звернутись безпосередньо до установи.
Наверх