Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 04 травня 2022 08:00

Державний архів Черкаської області започатковує інформаційний проєкт «Життєпис війни»

Державний архів Черкаської області започатковує інформаційний проєкт «Життєпис війни»
Державний архів Черкаської області вже розпочав збір матеріалів, які згодом стануть частиною колекції документів та навічно збережуть нашу пам’ять про героїв-захисників, наші перемоги та терор збоку окупантів. Збір експонатів триває у межах ініційованого установою проєкту «Життєпис війни».

В архіві області відзначають, що проживаючи 50 день восьмирічної війни, в нас є чітке розуміння, що ми маємо не лише зберігати, а й задокументувати події російської агресії. При цьому не можемо залишати поза увагою щоденне життя під час війни, що є не менш важливим, ніж ті події, які висвітлюють медіа.

Підготовка «тривожних валізок», перебування у сховищах, убезпечення шибок скотчем, волонтерство – усе це вже невід’ємна частина побуту. Документування такого досвіду є важливим кроком для розуміння впливу війни на суспільство та дослідження життя під час війни.

Вкотре закликаємо громадян до збереження у будь-якій формі інформації, що стане цінним джерелом для вивчення трагічних подій у майбутньому. Просимо ділитися матеріалами, які показують приватний досвід війни: відомості, фото, спогади, відео, електронні файли, які будуть доповнювати картину війни, ілюструвати її соціальний бік.

Матеріали для архівних колекцій чекаємо на адресу Державного архіву Черкаської області: [email protected].
Наверх