Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 05 травня 2022 08:00

На Національній платформі продовольчої безпеки з’явилися нові можливості для учасників

На Національній платформі продовольчої безпеки з’явилися нові можливості для учасників
Національна платформа продовольчої безпеки отримала новий функціонал. Нещодавно на платформі з’явилася можливість замовлення логістичних послуг та укладання смарт-контрактів, а відтепер є змога внесення інформації щодо зареєстрованих потужностей операторів ринку харчових продуктів, автоматичного інформування користувачів щодо створення бронювання за угодами, копіювання потреб та пропозицій.

Також створено довідник «Умови постачання» Incoterms у картках потреб та пропозицій.

За місяць роботи на платформі вже зареєстровано понад 2,5 тисячі учасників, серед яких 84 – черкаські виробники.

Із кожним днем функціонал платформи розширюється та вдосконалюється для того, щоб її використання було максимально ефективним.

Нагадаємо, Національна платформа продовольчої безпеки створена для об’єднання зусиль виробників харчових продуктів, міжнародних організацій, територіальних громад, торгових мереж для розвитку української економіки в умовах війни. Через неї можна поінформувати учасників ринку про свої потреби, а також сповістити про наявні пропозиції. Реєстрація та використання функціоналу платформи безкоштовне.

Серед потреб, які розміщуються на платформі найчастіше, зустрічаються крупи, борошно, м’ясні консерви, сіль кухонна, цукор, дріжджі, вітамінні добавки для кормів. Серед пропозицій – борошно, яйця, цукор, свіже м’ясо, сири, молоко, масло та м’ясні консерви.

Довідково:

Національна платформа продовольчої безпеки розроблена та впроваджується Держпродспоживслужбою за підтримки Офісу Президента України, Міністерства економіки та торгівлі України, Міністерства інфраструктури та Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як базу для платформи використано всесвітньо відоме українське програмне рішення Creatio, яке компанія «Террасофт» надала безкоштовно. Налаштування рішення, також на волонтерських засадах, за лічені дні здійснила компанія Banza, провідний партнер «Террасофт» в Україні та світі. На реалізацію проекту кошти з держбюджету не залучалися.
Наверх