Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 12 лис 2017 00:12

Методику формування мережі первинної медицини розроблятимуть разом із громадами

Методику формування мережі первинної медицини розроблятимуть разом із громадамиМінрегіон разом із МОЗ, органами місцевого самоврядування мають визначити дієву методику формування мережі якісної і доступної первинної медицини.

Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр-Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у рамках Форуму місцевого самоврядування в Асоціації міст України.

Він зазначив, що дієва методика щодо формування, утримання і експлуатації відповідної інфраструктури на місцях визначатиме ефективність і якість наданих медичних послуг жителям громад.

– Аби забезпечити належну якість послуги, маємо разом із громадами опрацювати увесь комплекс супутніх питань. Не можемо дозволити собі спочатку збудувати центр медико-санітарної допомоги, чи амбулаторію, а потім думати, як забезпечити його пацієнтами. Адже в Україні є гірські території, є густо заселені і є малочислені райони, в кожного своя специфіка. Відтак обрахована дієва методика дозволить забезпечити усі громади первинними медичними послугами належної якості, — зауважив Геннадій Зубко.
Наверх