Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 30 кві 2022 13:00

Фінансова безпека понад усе: ПриватБанк завершив міграцію у “хмару”

Фінансова безпека понад усе: ПриватБанк завершив міграцію у “хмару”
ПриватБанк завершив міграцію ІТ систем з фізичного центру зберігання даних у “хмару”, щоб  мінімізувати залежність від фізичної присутності комп’ютерного обладнання в різних регіонах України, яке могло бути знищено під час війни.

Про це інформує пресслужба фінустанови.

Відтепер всі основні застосунки та сервіси ПриватБанку успішно перенесено у хмарне сховище, щоб забезпечити доступ клієнтів до фінансових послуг у будь-який момент. Ключові факти про цю міграцію:

менше 45 днів знадобилось нам, щоб усі важливі застосунки безпечно розмістити і запустити в роботу з хмарного середовища;
перенесли 3500 серверів;
понад 4 петабайт клієнтських даних і транзакцій завантажено у “хмару”;
понад 270 важливих застосунків перенесено;
понад 460 ІТ-фахівців ПриватБанку та підрядників працювали над проектом.

Ми надзвичайно пишаємось нашою ІТ командою, яка зробила титанічну роботу щоб убезпечити доступ клієнтів до фінансових послуг. Для порівняння: обсяг робіт, який ми реалізували, для проектів такого масштабу у “нормальному” проектному ІТ-циклі зазвичай займає 1,5 роки і більше.

Ми розуміємо, що у цей період деякі наші клієнти стикалися з проблемами при здійсненні платежів чи карткових переказах, що траплялось частіше, ніж зазвичай. Просимо вибачення за незручності та просимо розуміння, адже це все було заради наших клієнтів та безпеки їхніх коштів.
Наверх