Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Суспільство / Черкаський район. Новини 10 чер 2022 18:00

Управління Держпраці у Черкаській області інформує

Управління Держпраці у Черкаській області інформує
В умовах збройної агресії робота підприємств в Україні пов’язана з великою кількістю нових ризиків, що погіршують умови праці, частіше призводять до настання нещасних випадків. За час воєнного стану Держпраці зареєстрували 110 нещасних випадків на виробництві, що підлягають спецрозслідуванню.

Про це інформують в Управлінні Держпраці у Черкаській області.

Через активні бойові дії в Україні при виконанні трудових обов’язків постраждали 94 працівники, 50 з яких – загинули. У середньому три особи щодня гинуть в Україні під час роботи. За всіма нещасними випадками утворені комісії і тривають спеціальні розслідування.

Черкащину війна теж не оминула. Тривають розслідування кількох нещасних випадків, які сталися під час воєнного стану. Кожен випадок травмування на роботі – це трагедія для родини працівника, втрата здоров’я чи навіть життя. Спільна мета органів влади і органів місцевого самоврядування – запобігти травматизму, попередити роботодавців і працівників про можливі ризики, вчасно надати консультацію, роз’яснити вимоги Закону.

28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, Україна приєдналася до традиції вшанування пам'яті загиблих на роботі.

Закликаємо керівників і представників органів місцевого самоврядування (далі – ОМС) приділити проблемі травмування на роботі належну увагу. Кожен учасник виробничих процесів повинен бути попереджений про можливі ризики під час роботи, щоб їх уникнути та зберегти здоров’я і життя.

Додатки:

1. Рекомендації для роботодавців щодо безпеки та здоров’я на роботі працівників сільського господарства в умовах воєнних (бойових) дій https://dsp.gov.ua/faq/rekomendatsii-dlia-robotodavtsiv-shchodo-bezpeky-ta-zdorov-ia-na-roboti-pratsivnykiv-silskoho-hospodarstva-v-umovakh-voiennykh-boiovykh-dii/.

2. Рекомендації для роботодавців щодо безпеки та здоров’я на роботі працівників під час експлуатації вантажопідіймального устатковання в умовах воєнних (бойових) дій https://dsp.gov.ua/faq/rekomendatsii-dlia-robotodavtsiv-shchodo-bezpeky-ta-zdorov-ia-na-roboti-pratsivnykiv-pid-chas-ekspluatatsii-vantazhopidiimalnoho-ustatkovannia-v-umovakh-voiennykh-boiovykh-dii/.

3. Рекомендації для роботодавців щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій https://dsp.gov.ua/faq/rekomendatsii-dlia-robotodavtsiv-shchodo-orhanizatsii-vykonannia-robit-pidvyshchenoi-nebezpeky-pid-chas-voiennykh-boiovykh-dii/.

4. Рекомендації для роботодавців щодо забезпечення належних та безпечних умов праці на робочих місцях суб’єктів господарювання, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, які функціонують та надають соціальні послуги в умовах воєнних (бойових) дій https://dsp.gov.ua/faq/rekomendatsii-dlia-robotodavtsiv-shchodo-zabezpechennia-nalezhnykh-ta-bezpechnykh-umov-pratsi-na-robochykh-mistsiakh-sub-iektiv-hospodariuvannia-orhaniv-derzhavnoi-vlady-ta-orhaniv-mistsevoho-samovria/.

5. Контакти сервісу «інтерактивний інспектор» Управління: http://ck.dsp.gov.ua/main-news/posadovi-osoby-upravlinnia-pratsiuiut-u-dystantsiinomu-rezhymi/.

6. Пам’ятка для тимчасово переміщених осіб з безпечного пошуку роботи. «Будьте уважними при пошуку роботи!» http://ck.dsp.gov.ua/main-news/budte-uvazhnymy-pry-poshuku-roboty/.

7. Повідомлення щодо можливості реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці через Портал електронних послуг Мінекономіки https://my.gov.ua/info/service/byservicescope-2/5085/details.

8. Пам’ятки щодо протидії незадекларованій праці, створені у рамках кампанії «Виходь на світло», фінансованої ЄС та Міжнародною організацією праці (5 шт.) на гугл-диску https://drive.google.com/drive/folders/1dlnrLYwwVzXGcWBl9Am9veLHfytWti7K?usp=sharing.
Управління Держпраці у Черкаській області інформуєУправління Держпраці у Черкаській області інформуєУправління Держпраці у Черкаській області інформуєУправління Держпраці у Черкаській області інформуєУправління Держпраці у Черкаській області інформує
Наверх