Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Шкарбута Богдан 10 чер 2022 07:30

"РАЗОМ МИ ЗМОЖЕМО ВСЕ!": ЗАВДЯКИ БЛАГОДІЙНИКАМ, У МОШНАХ РОЗЧИСТИЛИ РІЧКУ ВІЛЬШАНКУ В РАЙОНІ ЦЕНТРАЛЬНОГО ПЛЯЖУ

"РАЗОМ МИ ЗМОЖЕМО ВСЕ!": ЗАВДЯКИ БЛАГОДІЙНИКАМ, У МОШНАХ РОЗЧИСТИЛИ РІЧКУ ВІЛЬШАНКУ В РАЙОНІ ЦЕНТРАЛЬНОГО ПЛЯЖУ


3 роки тому з ініціативи Мошнівського сільського голови Богдана Шкарбути було прийняте рішення про збір та розробку технічної дозвільної документації, кошторису робіт на розчистку та поглиблення відрізку річки Вільшанка в районі центрального пляжу - місця дозвілля та відпочинку мошнівчан, дорослих і малечі, особливо в спекотні літні місяці. Обрахована вартість першої частини робіт згідно до кошторису на той час складала 1 млн 300 тис грн за 500 метрів розчищеного, поглибленого русла річки. Нажаль, незважаючи на обіцянки нардепів допомогти, так і не вдалося залучити необхідні кошти. Проект так і залишився не реалізованим. Та не забутим...

"Залишити справу не виконаною, а обіцянку - пустою суперечить моїм життєвим християнським правилам та життєвим принципам команди моїх однодумців - розповідає Мошнівський сільський голова Богдан Шкарбута - Тож, зібравши в себе друзів, колег, серед яких є і заможні, господарники, посадовці вирішили самі, власним прикладом, коштами, технікою та можливостями облаштувати для своїх людей, особливо для малечі громади, набережну річки, де могли б відпочивати та купатись всі бажаючі, оскільки рослинність через застійність річки вже майже повністю закривала вихід до води."

"Розрахунок витрат склав 76 тис 420 грн, по факту вийшло 64 тис грн. - продовжує Богдан Вікторович - Першими свою добру волю довела на конкретній справі моя родина. Як наслідок - в кінці минулого року, вже восени, спецтехніка розпочала свою роботу по очищенню та поглибленню берегової лінії в районі пляжної зони р. Вільшанка. Побачивши реалізацію конкретних добрих справ, вже цієї весни до справи також благодійно долучилися друзі: ПРАТ ЧОП "Агротехсервіс" (директор Кропивник І.А.) надало пального для важкої техніки майже на 20 тис грн; сільгосппідприємство "АРКОП" (директор Копієвський А.Т.) надало важку потужну спецтехніку."

Спільними зусиллями справу довели до логічного завершення. В Мошнах з'явилося оновлене місце загального користування, де малеча зможе безпечно купатися, відпочивати, гратися, проводити разом з батьками своє дозвілля.

"Нажаль, воєнний стан, в якому змушена жити вся Україна, пригальмував реалізацію запланованих сільською владою на цей рік проектів соціально-економічного розвитку Мошнівської громади, що мали охопити всі старостинські округи громади. Але, ми обов'язково переможемо, і збудуємо все заплановане!" - наголосив Богдан Шкарбута.

Також Мошнівський сільський голова закликав мешканців громади долучатись до добрих справ: "Звертаюся ДО ЗЕМЛЯКІВ, ЩО МАЮТЬ ДОБРУ ВОЛЮ ТА МОЖЛИВОСТІ, - наступний крок за Вами! Впорядкуйте та (за потреби) відремонтуйте існуючі дитячі майданчики на ваших локаціях вулиць. Малярними та столярними розхідниками, паливом для мотокоси забезпечимо."

РАЗОМ МИ ЗМОЖЕМО ВСЕ!
Наверх