Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Шкарбута Богдан / Головне 27 лис 2017 17:32

Богдан ШКАРБУТА: "Я впевнений, що адекватних людей, які вболівають за своє село, дбають про природу, намагаються зберегти її для дітей, для майбутнього,- у нас більшість!"

Богдан ШКАРБУТА: "Я впевнений, що адекватних людей, які вболівають за своє село, дбають про природу, намагаються зберегти її для дітей, для майбутнього,- у нас більшість!"Соціальний ролик вихованців студії "Джерело", присвячений проблемі сміття в нашому селі, викликав резонанс серед мошнівців.

Відреагував на обурення дітей і Голова села Богдан ШКАРБУТА: "На жаль, ще багато наших земляків поночі, як злочинці ховаючись від людей, викидають побутове сміття по лісах та берегах. Для таких у нас встановлені "європейські" штрафи, і рано чи пізно когось спіймаємо на гарячому - не заздрю..."

В той самий час сільська влада системно підходить до вирішення сміттєвого питання. Говорить Богдан ШКАРБУТА:

"Вперше в історії сучасних Мошен мені вдалося заручитись підтримкою ПРАТ ЧОП "Агротехсервіс" компанії "Фрау Марта" нашої ідеї очищення села від сміття, що накопичувалися десятьоліттями. Щосуботи централізовано вивозимо по 10-15 куб. сміття від осель мошнівчан. За цей рік вивезли на сміттєвий полігон м.Черкаси близько 570 куб. побутового сміття. Це для порівняння десь в 3 рази більше сміття ніж знаходиться на незаконних звалищах по дорозі до "руди" та за "вересом", ліквідувати які є в моїх перспективних планах на майбутнє. Завдяки лише тільки цим впровадженим заходам Мошни стали чистішими , що видно навіть незброєним оком."

"Але і в цьому питанні ми повинні рухатись в ногу з часом, - продовжує Богдан Вікторович. - Так, окрім системного вивозу твердих побутових відходів від осель наших земляків, наступним кроком я бачу організацію більш цивілізованого, у відповідності до вимог законодавства, їх сортування. Починаючи з кінця листопада цього року встановили сортувальні сміттєві урни для пластику, скла, жерст.банок. Спочатку в центрі села та біля магазинів в різних його куточках. Урни обладнані спеціальними написами та виконані в спец. кольорі."

"Хочу, щоб наші люди усвідомили, що лише від нас все залежить! Ніхто крім нас не наведе в своєму домі порядок. Але я впевнений, що адекватних людей, що вболівають за своє село, що дбають про природу, намагаються зберегти її для дітей, для майбутнього,- у нас більшість! Для них і працюємо!", - підсумував Богдан ШКАРБУТА.
Богдан ШКАРБУТА: "Я впевнений, що адекватних людей, які вболівають за своє село, дбають про природу, намагаються зберегти її для дітей, для майбутнього,- у нас більшість!"Богдан ШКАРБУТА: "Я впевнений, що адекватних людей, які вболівають за своє село, дбають про природу, намагаються зберегти її для дітей, для майбутнього,- у нас більшість!"
Наверх