Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Політика 02 лип 2022 13:00

"Європа стоятиме за Україну стільки, скільки буде треба. Ми не заспокоїмося, поки ви не переможете ворога" - Урсула фон дер Ляйєн

"Європа стоятиме за Україну стільки, скільки буде треба. Ми не заспокоїмося, поки ви не переможете ворога" - Урсула фон дер Ляйєн
1 липня голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн виступила у Верховній Раді України по відеозв’язку.

Вона наголосила, що сьогодні Україна має дуже чітку європейську перспективу і є країною-кандидатом на вступ до Євросоюзу, що здавалося майже неможливим ще п’ять місяців тому.

«Попереду Україна має довгий шлях, але Європа буде поруч у кожному кроці, у кожній реформі, поки це буде потрібно. З цих темних часів війни і до того моменту, коли ви переступите поріг ЄС», — сказала вона.

Фон дер Ляйєн також відзначила боротьбу українців з військами рф, заявивши, що українські військові мужньо дають відсіч окупантам.

«Ви боронитеся дуже сміливо. Європа стоятиме за Україну стільки, скільки буде треба. Ми не заспокоїмося, поки ви не переможете ворога. Відновлення країни та європейський шлях йдуть пліч-о-пліч. Україна буде у лідерах», — додала вона.

Президентка Єврокомісії також подякувала Президенту України Володимиру Зеленському за можливість виступити у Раді й нагадала, що наступного понеділка разом із Володимиром Зеленським та Денисом Шмигалем вона візьме участь у конференції з відновлення України у швейцарському Лугано.
Наверх