Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 31 гру 2017 08:00

Свято наближається: Оригінальні рецепти новорічного меню від відомого кухаря

Свято наближається: Оригінальні рецепти новорічного меню від відомого кухаря"Альтернативний" олів'є, карпачо зі свиного язика і салат з гарбузом та хурмою – відмінні варіанти здорових страв для новорічного столу.

"Якщо не приготувати давно звичні олів'є і шубу – Новий рік просто не настане!" – впевнений відомий український кухар Євген Клопотенко. Він стверджує: українці настільки звикли до старих традицій приготування новорічних страв, що навряд чи готові радикально змінити їх. "Нещодавно я був в супермаркеті. Ходив з великою кошиком, збирав продукти. Підійшла жінка і запитала: "Це ви на Новий рік вже купуєте?" Звичайно ж ні! Адже до Нового року – більше десяти днів! Я дуже хочу, щоб люди не переживали за новорічний стіл, і часу на приготування страв витрачали мінімально", - говорить він.

Під час зустрічі на презентації тарілки здорового харчування від проекту "ПроЗдорове" Євген Клопотенко запропонував приготувати на Новий рік 2018 кілька оригінальних страв, які точно здивують ваших гостей. А також – стануть корисною альтернативою звичним жирним стравам.

Євген Клопотенко впевнений: стояти годинами за плитою не варто. Адже тоді задоволення від приготування їжі стає все менше, а для страви важлива не лише майстерність, а й настрій самого кухаря.

"Коли я пропоную чимось замінити або хоча б просто трохи видозмінити олів'є, багато хто дуже дивується. Але я вважаю, що треба ввесь час експериментувати. А ще - готувати страви на Новий рік можна не тільки смачні, а й корисні для здоров'я", - каже кухар.

Пропонуємо вашій увазі три рецепти оригінальних і незвичайних страв на Новий рік 2018 від Євгена Клопотенко.

Салат з гарбузом, хурмою і заправкою з йогурту


Інгредієнти на дві порції: 200 грамів гарбуза, 1 невелика хурма, сік одного апельсина, 1-2 щіпки кориці, 100 грам натурального йогурту без добавок, 1 чайна ложка меду, 2 чайних ложки великих панірувальних сухарів, кілька листочків м'яти для декору, кілька шматочків авокадо.

Приготування: Із гарбуза зняти шкірку, нарізати кубиками розміром приблизно по 1 сантиметру. Вичавити сік апельсина в невелику каструльку. Додати гарбуз, корицю. Довести до кипіння і варити на невеликому вогні, доки гарбуз не стане м'яким. Тут важливо не пропустити момент, коли зовні шматочки гарбуза будуть м'якими, а всередині – трохи твердими. Зазвичай це займає 15 хвилин.

Тоді зняти з вогню і дістати гарбуз із соку. Хурму почистити від шкірки і порізати невеликими шматочками або теж кубиками.

В невеликому посуді змішати йогурт з медом. У салатнику змішати гарбуз, хурму, додати заправку з йогурту, посипати салат панірувальними сухарями і прикрасити листочками м'яти. Порізати дольками авокадо. Прикрасити ними салат.

Порада: для приготування цього салату найкраще підійде солодка хурма – корольок або шарон.

Карпаччо зі свиного язика, відвареного у спеціях


Інгредієнти на дві порції: 1 свинячий язик, 1 паличка кориці, 2 зірочки анісу, 2 гвоздичні бруньки, щіпка сушеного перцю чилі, щіпка сушеного насіння фенхелю, 2 столові ложки гірчиці, 1 чайна ложка меду, сік половини лимона, сіль за смаком.

Приготування: Спеції змішати і перетерти у ступці до отримання однорідного порошку. Відварити язик у підсоленій воді зі спеціями протягом 30 хвилин на невеликому вогні. Потім почистити і порізати тонкими скибочками. В невеликому посуді змішати гірчицю, лимонний сік і мед, добре перемішати. Викласти язик на тарілку і подавати разом з соусом.

Салат олів'є із запечених овочів з домашнім майонезом


Інгредієнти на дві порції:

Для салату: 2 морквини, 2 картоплі, 200 грамів телятини, 100 грамів замороженого зеленого горошку, половина невеликої цибулини, вершкове масло (для смаження), 2 солоних огірка, сіль, перець за смаком.

Для майонезу: 2 яєчних жовтка, 1 столова ложка гірчиці із зернами, сік половини лимона, дрібка солі, 100 грамів рослинної олії.

Приготування: Овочі помити і поставити запікатися в духовку при температурі 180 градусів до готовності. Разом з овочами запекти м'ясо у фользі з невеликою кількістю солі. Коли м'ясо і овочі будуть готові, дістати з духовки, дати їм трохи охолонути і порізати великими шматками. Огірок також порізати великими шматками, а цибулю – дрібно. У сковорідці трохи підсмажити горошок з вершковим маслом протягом п'яти хвилин.

Приготувати майонез – у мисці збити жовтки із сіллю, гірчицею і лимонним соком до отримання однорідної маси. Потім невеликими порціями почати вливати масло і продовжувати збивати, доки не використовуєте все масло, а майонез не стане однорідної консистенції.

У салатнику змішати всі складові, заправити їх майонезом. Додати сіль і перець за смаком.

Смачного і гарних свят!
Наверх