Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 31 лип 2022 13:00

Офіційно: Євробачення-2023 проведуть у Великій Британії від імені України

Офіційно: Євробачення-2023 проведуть у Великій Британії від імені України
Європейська мовна спілка (EBU) та BBC підтвердили, що Пісенний конкурс "Євробачення-2023" відбудеться у Великій Британії від імені цьогорічного мовника-переможця - укранської телерадіокомпанії Суспільне мовлення.

Як інформує Суспільне, після рішення, що подію наступного року неможливо буде провести в Україні з міркувань безпеки, EBU розглянула низку варіантів з мовником-переможцем. У результаті обговорень саме BBC виступить організатором 67-го Пісенного конкурсу "Євробачення".

"Ми надзвичайно вдячні, що BBC погодилася провести Євробачення у Великій Британії у 2023 році. BBC вже чотири рази брала на себе зобов’язання проводити конкурс замість інших країн-переможниць. Продовжуючи цю традицію солідарності, ми знаємо, що наступного року конкурс продемонструє креативність і майстерність одного з найдосвідченіших суспільних мовників Європи, водночас гарантуючи, що цьогорічні переможці — Україна — будуть відзначені та представлені протягом усієї події", - сказав виконавчий директор Євробачення Мартін Остердаль.

Голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький додав: "Євробачення-2023 відбудеться не в Україні, але на підтримку України. Ми вдячні нашим партнерам BBC за солідарність з нами. Я впевнений, що разом ми зможемо додати українського духу цій події та вкотре об’єднати всю Європу навколо наших спільних цінностей - миру, підтримки, цінування розмаїття і таланту".

Як зазначається, представники Суспільного мовлення співпрацюватимуть із BBC, щоб розробити та впровадити українські елементи в шоу наступного року. Україна, як країна-переможниця Євробачення-2022, також автоматично потрапить до фіналу майбутнього конкурсу.

Нагадаємо, що у травні цього року переможцем Євробачення-2022 став український гурт Kalush Orchestra.
Наверх