Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Фотоновини / Суспільство 27 лип 2022 17:57

ПОСИЛЮЄМО УВАГУ ЦИВІЛЬНОМУ ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ В ОСОБЛИВИЙ ПЕРІОД (ФОТО)

ПОСИЛЮЄМО УВАГУ ЦИВІЛЬНОМУ ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ В ОСОБЛИВИЙ ПЕРІОД (ФОТО)
Навчання керівного складу органів місцевого самоврядування, закладів освіти, фахівців громади, діяльність яких пов’язаних з організацією і здійснення заходів з питань цивільного захисту, з метою забезпечення готовності до захисту населення громади і її території від надзвичайних ситуацій техногенного характеру обов’язкова вимога законодавства України. Їх завдання – запобігти таким ситуаціям, ліквідувати їх наслідки, надати допомогу потерпілим, захистити населення та майно.

Днями на базі Мошнівської сільської ради було проведено навчання фахівцями Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області даних категорій, а також учасників добровольчого формування цивільного захисту.

Для керівного складу Мошнівської сільської ради, керівного складу закладів освіти, фахівців громади, діяльність яких пов’язаних з організацією і здійснення заходів з питань цивільного захисту, було проведено об’єктові спецнавчання і тренування згідно плану.

Особливу увагу було приділено практичним заняттям з основних способів захисту і загальних правил поведінки в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, надання першої домедичної допомоги та ін.

По закінченню навчального курсу учасники отримали посвідчення про функціональне навчання (підвищення кваліфікації цільового призначення) у сфері цивільного захисту.

Для учасників добровольчого формування цивільного захисту програма спецпідготовки передбачала ознайомлення з порядком їх участі у ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків, які виникли на території громади, проведення рятівних та інших невідкладних робіт.

Особлива увага була спрямована на відпрацювання практичних навичок захисту від наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених застосуванням засобів ураження в особливий період. Також було проведено інструктаж, як убезпечити своє життя під час виконання завдань за призначенням, а саме, допомоги у ліквідації наслідків воєнної агресії.

Мошнівський сільський голова Богдан ШКАРБУТА наголосив на важливості обізнаності громадян в питаннях цивільного захисту, і подякував викладачам Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області за професіоналізм та особистий вклад у зміцнення підготовки службовців органу місцевого самоврядування і добровольчого формування в питаннях цивільного захисту в умовах військової агресії.

Добровольче формування цивільного захисту Мошнівської територіальної громади створено рішенням Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради, і є тимчасовим добровільним об’єднанням громадян, що утворилося в особливий період введення воєнного стану для виконання допоміжних робіт. Жителі громади, які мають бажання вступити до лав добровольчого формування цивільного захисту Мошнівської сільської ради, можуть звертатись безпосередньо до Мошнівського сільського голови.

Начальник Відділу цивільного захисту Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради Володимир Мирошниченко
ПОСИЛЮЄМО УВАГУ ЦИВІЛЬНОМУ ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ В ОСОБЛИВИЙ ПЕРІОД (ФОТО)ПОСИЛЮЄМО УВАГУ ЦИВІЛЬНОМУ ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ В ОСОБЛИВИЙ ПЕРІОД (ФОТО)ПОСИЛЮЄМО УВАГУ ЦИВІЛЬНОМУ ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ В ОСОБЛИВИЙ ПЕРІОД (ФОТО)ПОСИЛЮЄМО УВАГУ ЦИВІЛЬНОМУ ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ В ОСОБЛИВИЙ ПЕРІОД (ФОТО)
Наверх