Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 27 лют 2018 00:14

В Україні змінили правила реєстрації абонентів зв’язку

В Україні змінили правила реєстрації абонентів зв’язкуЗ осені 2018 року в Україні набудуть чинності нові правила реєстрації абонентів телекомунікаційних послуг.

Як повідомили у Нацкомісії з держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), рішення має спростити процедуру реєстрації абонентів, які отримують телекомунікаційні послуги без укладення договору в письмовій формі, пише “Економічна правда“.

Нові правила дозволять дистанційну реєстрацію абонентів, для чого можна подати електронну або паперове заяву. Під час подання абонентом заяви про реєстрацію в електронній формі буде можлива електронна ідентифікація особистості – електронний цифровий підпис, BankID і т.і. Також введено реєстрацію абонентів, які не є громадянами України, а перелік документів, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України або спеціальний статус особи, розширено.

Новий порядок було ухвалено рішенням НКРЗІ від 28 листопада 2017 р., воно набере чинності через 9 місяців з дня його офіційного опублікування.

Наразі абоненти можуть зареєструватися єдиним способом – у письмовій формі, з обов’язковою фізичною присутністю в офісі оператора/провайдера телекомунікацій. “Наявність великої кількості знеособлених абонентів сприяє розвитку шахрайства з використанням абонентських номерів, негативно позначається на фінансовому стані абонента і репутації оператора”, – зазначили в НКРЗІ.
Наверх