Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 02 бер 2018 19:06

На Черкащину знову очікують складні погодні умови

На Черкащину знову очікують складні погодні умовиЗа останні три доби через Черкащину перемістилося два добре насичених вологою південних циклони з активними атмосферними фронтами, які зумовили цілий комплекс небезпечних явищ.

Про це повідомляє облсний гідрометцентр.

За цей час випало 14-34 мм снігу або 35-102% місячної норми. Висота снігового покриву на ранок 2 березня становить 22-40 см, при нормі 12 см, у снігових заметах до 80-100 см.

В епіцентрі погодних катаклізмів залишаються центральна та східна частина області. У Золотоноші та Чигирині за три доби випала місячна норма опадів, у Смілі та Черкасах 70% місячної норми.

Із небезпечних явищ спостерігалися хуртовини, які сприяли утворенню снігових заметів та снігових накатів, що значно погіршували стан доріг та могли призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг.

За прогнозом, внаслідок виходу чергового циклону балканського походження, знову прогнозуємо складні погодні умови. Проте епіцентр негоди тепер буде в західній частині області, оскільки циклон переміщуватиметься з Півдня України на північний Схід через Вінницьку та Київську області. Сьогодні невеликі опади у вигляді снігу розпочнуться у другій половині дня.

Вночі 3 березня очікується помірний сніг, у західній частині області – сильний. Місцями по області хутровини, пориви вітру 15-20 м/с. Температура повітря 5-10º морозу. Вдень 03.03 – мокрий сніг з дощем, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Температура повітря 1º тепла – 4º морозу.

Водіям слід враховувати складні погодні умови, пішоходам – бути пильними та одягатися тепліше.
Наверх