Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 11 бер 2018 00:00

"Гаряча лінія" вже працює: Українців-заробічан у Польщі попередили про важливе нововведення

"Гаряча лінія" вже працює: Українців-заробічан у Польщі попередили про важливе нововведенняУ Польщі відкрили спеціальну інформаційну лінію для українців, що працюють в цій країні.

За допомогою сервісу громадяни нашої країни зможуть отримати юридичну консультацію про легальне працевлаштування, а також рекомендації по написанні скарги. Про це Польському радіо повідомив Головний інспектор праці Польщі Вєслав Ліщек.

За його словами, в даний час в Польщі працює понад 2,5 млн іноземців, з яких 800 тисяч роблять це нелегально. «Українці можуть отримати юридичну консультацію про легальне працевлаштування в Польщі. Таким чином, дізнаються, які їм потрібно виконати вимоги. Крім того, дізнаються, як писати скаргу на роботодавця в Державну інспекцію праці»- повідомив головний інспектор. Він також запевнив, що всі консультанти володіють українською мовою.

Нагадаємо, в січні Варшава визнала цінність українських працівників для польської економіки, а майже відразу ж після цього в країні виник гучний скандал з відмовою роботодавця оплатити лікування травмованої працівниці-українки.
Наверх