Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 27 бер 2018 14:00

Незабаром лісівники оголосять період тиші

Незабаром лісівники оголосять період тишіНа Черкащині з 1 квітня по 15 червня розпочнеться сезон тиші.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник начальника Держекоінспекції у Черкаській області Олександр Позняков.

З метою здійснення охорони середовища існування, умов розмноження та шляхів міграції диких тварин Черкащини, у період з 1 квітня по 15 червня щорічно встановлюється період тиші.

Підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу, зобов′язані забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин.

У період масового розмноження диких тварин забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою, а саме пальба, проведення вибухових робіт, фейерверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змгань на транспортних засобах.

Промислове рибальство у місцях, які мають особливе значення для перебування водноболотних птахів та напівводних ссавців, а саме бобрів та хохуль здійснюється за погодженням із органами лісового, мисливського та рибного господарства.

За порушення режиму в Сезон тиші передбачена адміністративна відповідальність за статтею 87 КУпАП, розмір штрафу для громадян — від 51 до 85 гривень, для посадових осіб від 85 до 119 гривень.
Наверх