Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 23 бер 2018 09:00

Україна переходить на літній час: Коли і на скільки треба переводити годинники

Україна переходить на літній час: Коли і на скільки треба переводити годинникиПереведення годинника на літній час в Україні в 2018 році пройде в ніч на 25 березня - це буде ніч з суботи на неділю. Стрілки годинника необхідно буде перевести на годину вперед. Це означає, що спати нам залишиться на годину "менше".

Згідно з постановою Кабінету Міністрів, перехід на літній час в Україні вже більше 20 років здійснюється в останню неділю березня.

Перехід на літній час в Україні відбудеться традиційно в останні вихідні першого місяця весни - в ніч з 24 на 25 березня, так як наступні вихідні розділені різними місяцями - 31 березня (субота) і 1 квітня (неділя).

Саме переведення годинників робиться о 3:00 ночі на годину вперед, для того щоб бути в курсі правильного часу, варто заздалегідь перевести стрілки механічних годинників. А ось з годинником на гаджетах так робити не варто - більшість з них переводять годинник самостійно.

Разом з Україною на літній час перейдуть понад 110 країн світу, в тому числі і країни ЄС. Хоча Європарламент в лютому і закликав Єврокомісію виступити з пропозицією про скасування переходу на літній і зимовий час - там це питання також досі не вирішено, як і в Україні.

Не здійснюють перехід на літній час тільки Ісландія, Білорусь і Росія залишаються в "зимовому часі" з 2014 року. З часу початку війни разом з Росією не переводять годинники також анексований Крим і окуповані райони Луганської та Донецької областей.
Наверх