Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 24 бер 2018 08:00

СЬОГОДНІ весь Світ долучається до міжнародної акції "Година Землі"

СЬОГОДНІ весь Світ долучається до міжнародної акції "Година Землі"Сьогодні весь Світ долучається до міжнародної акції "Година Землі".

Час проведення Години Землі в 2018 році — 24 березня з 20:30 до 21:30 за місцевим часом.

Година Землі (Earth Hour) — це глобальна щорічна міжнародна акція, організована Всесвітнім фондом дикої природи (World Wide Fund for Nature, WWF), яка проводиться щорічно в одну з останніх субот березня. Вона полягає в тому, що в цей день у призначений час люди в різних країнах світу на одну годину відключають світло та інші електроприлади . Сенс цієї акції — залучити максимально широку увагу всього світового співтовариства до проблеми зміни клімату нашої планети, показати свою підтримку ідеї необхідність об'єднаних дій у вирішенні даної екологічної проблеми.

Варто відзначити, що «Година Землі» — це, насамперед, символічна акція дбайливого ставлення до природи, громадський заклик до рішучих заходів зі збереження клімату нашої планети і турботи про її обмежених ресурсах. За даними вчених, до 2003 року вплив діяльності людини на екосистеми планети зріс настільки, що якщо сучасні тенденції збережуться, то до 2050 року людям знадобиться друга планета, щоб задовольнити потреби людства в енергії, воді, їжі, складуванні відходів ... Тому вирішувати проблему збереження планети необхідно спільно і на різних рівнях, а за допомогою сьогоднішньої акції кожна людина в будь-якій точці світу може продемонструвати свою стурбованість проблемою виснаження природних ресурсів і «проголосувати» за здоровую планету.

«Година Землі» — це, насамперед, символічна акція дбайливого ставлення до природи Вперше ідея вимкнути електрику на годину з метою демонстрації своєї солідарності в боротьбі за охорону навколишнього середовища була реалізована WWF в 2007 році в масштабах одного міста – Сіднея (Австралія).

Вже на наступний рік цей захід було підтримано широким співтовариством (до акції долучилося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу), ставши світовою екологічною ініціативою. З тих пір акція все більше набирає обертів, і в ній бере участь все більше людей, міст і країн. Наприклад, Година Землі 2011 року об'єднав вже близько 2 млрд. учасників у 135 країнах світу. Росія офіційно приєдналася до акції в 2009 році — в ній взяли участь більше 20 російських міст, а в 2011 році — 11 мільйонів росіян. І сьогодні Година Землі — це найбільш масова екологічна акція на планеті. У ній беруть участь понад 2 млрд. чоловік по всьому світу більш ніж 175 країн і майже 7000 міст. Причому в акції беруть участь як мільйони пересічних громадян, так і тисячі організацій по всьому світу . Оскільки це абсолютно добровільна акція, люди самі вирішують, скільки і які електричні прилади вони вимкнуть, а міська влада ініціює виключення підсвічування міських об'єктів. Організатори акції в цілях безпеки не рекомендують відключати вуличне освітлення, аеронавігаційні вогні і світлофори.

Тому щороку рівно на одну годину в містах Землі відключають електрику на різних об'єктах, у тому числі і на десятках пам'яток по всьому світу. Наприклад, під час акції 2011 року більше тисячі видатних пам'яток по всьому світу вимкнули своє освітлення, серед них — будівля «Емпайр-стейт-білдінг» (Нью-Йорк), міст «Золоті ворота» (Сан-Франциско), Колізей (Рим), Оперний театр (Сідней), буддистський храм «Ват-Арун» (Бангкок), Королівський палац (Стокгольм), Сіті-Хол (Лондон), Ейфелева вежа (Париж), Акрополь (Афіни) та багато інших.
Наверх