Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 29 бер 2018 10:00

Кабмін поки не підніматиме ціну на газ для населення

Кабмін поки не підніматиме ціну на газ для населенняКабінет міністрів України залишив незмінними тарифи на газ для населення до червня цього року, продовживши спецобов’язки “Нафтогазу” на продажу газу населенню.

Відповідне рішення уряд ухвалив на своєму засіданні у середу, 28 березня, передає Економічна правда.

Міжнародний валютний фонд вимагає скасувати спецобов’язки з 1 квітня, але в уряді відзначають, що переговори з Фондом щодо ціни на газ досі тривають, тому виникла необхідність продовжити дію обов’язків.

Підвищення цін на газ вимагає постанова Кабінету міністрів № 187 від 22 березня 2017 року. Цей документ визначає, що ціна розраховується на основі імпортного паритету. Уряд мав опублікувати цей показник ще 1 липня минулого року, але замість відтермінував дату публікації на невизначений термін.

Наразі Кабмін узгоджує механізму визначення ціни на газ з МВФ та Європейським енергетичним співтовариством. До публікації рішення ціна залишиться на поточному рівні — 4,942 тисяч гривень за тисячу кубометрів без ПДВ.

Нагадаємо, із квітня НАК "Нафтогаз України" збільшить ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати. Після цього вартість тисячі кубометрів палива становитиме 8,67 тисяч гривень, що означає зростання на 774 грн (9,8% від теперішньої ціни).
Наверх