Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 19 травня 2018 16:32

Windows 10 стежить за вами: Що треба знати і як вберегтися

Windows 10 стежить за вами: Що треба знати і як вберегтисяОпераційна система Windows 10 може запам’ятовувати всі слова, які користувачі набирають на клавіатурі, в тому числі і сенсорній.

Вона робить це автоматично та передає всі дані на сервера Microsoft. Проте одразу бити на сполох не варто, адже цю функцію можна відключити в налаштуваннях.

Windows 10, за офіційними даними, встановлена на більш ніж 150 мільйонів комп’ютерів по всьому світу. В цій операційній системі є сотні різних функцій та налаштувань, про більшість з яких ніхто навіть не знає.

Так, наприклад, Windows 10 одразу після першого запуску на комп’ютері запам’ятовує всі слова, які користувач набирає на клавіатурі, в тому числі й сенсорній. Вона робить це автоматично і всі дані передає на сервери Microsoft. Проте, приховане відслідковування можна відключити.

Компанія Microsoft запевняє, що вона використовує алгоритм запам’ятовування букв, слів та речень, що вводяться, виключно заради функції "Покращення розпізнавання рукописного вводу та друку". Вона призначена для автоматичного прогнозування слів та робить це завдяки контексту та раніше введених слів. Як показує практика, подібною функцією в Windows 10 користуються одиниці. Тож, якщо ви не використовуєте цю функцію, то доцільніше буде вимкнути відстеження вводу.

Раніше у Windows 10 не було можливості відключити збереження інформації про набрані слова та пропозиції, однак відповідне налаштування з'явилося в збірці Spring Creators Update (1803).

Аби позбутися стеження за тим, що вводить користувач, потрібно відкрити додаток "Настройки". Потім перейти до розділу "Конфіденційність". Далі на екрані відобразиться вікно "Змінення параметрів конфіденційності". Потім вам слід віднайти пункт "Надсилати корпорації Microsoft інформацію про моє написання для покращення ведення тексту та написання" та потягнути повзунок вліво та виключити передавання даних.

Після таких легких маніпуляцій Windows 10 перестане збирати дані про набрані слова, як на фізичній клавіатурі, так і на віртуальній. Теоретично, це підвищує безпеку всієї операційної системи. Адже при запам’ятовуванні будь-яких даних створюється додаткова загроза у разі хакерської атаки.
Наверх