Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 10 сер 2022 13:00

Жителя села Мошни притягнуть до відповідальності за незаконно зрубані дерева

Жителя села Мошни притягнуть до відповідальності за незаконно зрубані дерева
За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя села Мошни, Черкаського району Черкаської області, за фактом незаконної порубки дерев у лісовому насадженні, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 246 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Слідством з’ясовано, що вказаний чоловік без відповідного дозволу здійснив незаконну порубку 5 дерев породи «дуб» на території лісового насадження – полезахисної лісової смуги, розташованої в адміністративних межах села Мошни Черкаського району, чим заподіяв державі істотну шкоду на суму 51 371 грн.

Процесуальний прокурор звернувся до суду в межах кримінального провадження з позовом в інтересах держави про відшкодування шкоди, заподіяної порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок незаконної порубки.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
Наверх