Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 25 травня 2018 22:44

"Якщо маєш велику квартиру чи авто, на субсидію можеш не розраховувати", - експерт

"Якщо маєш велику квартиру чи авто, на субсидію можеш не розраховувати", - експертВідтепер якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше п’яти років, крім мопеда та авто, наданого органом соціального захисту населення, субсидію не призначатимуть.

Окрім того, доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири, тепер необхідно буде також вказувати в деклараціях про доходи – в новій графі «інші доходи», пише на своїй сторінці у Facebook екс-міністр з питань ЖКГ Олексій Кучеренко.

З 1 травня 2018 року діє нове правило: субсидія відміняється якщо площа квартири перевищує 120 кв. метрів, а будинку – 200 кв. м. Власники такої житлової площі будуть оплачувати послуги у повному обсязі. Зазначені норми не розповсюджуються на дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї.

Людям працездатного віку, хто претендує на субсидію, але не реєструється як безробітний, бо насправді працює без оформлення в Україні або за кордоном, органи соцзахисту автоматом рахуватимуть дохід три прожиткові мінімуми – 5286 гривень.

Повідомляється також, що з метою стимулювання енергозбереження з 1 травня 2018 року соціальна норма на газове опалення буде наближена до реальних обсягів споживання і становитиме 4,5 м3 на 1 м2 площі, електроопалення – 30 кВт.год на 1 м2 площі. При призначені субсидії на понаднормову площу житла, норма може бути збільшена не більш ніж на 30%.
Наверх