Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 19 травня 2018 16:35

Банкіри порадили, як покращити кредитну історію

Банкіри порадили, як покращити кредитну історіюУ лютому нинішнього року, відповідно до умов співпраці з МВФ, в Україні прийняли закон про кредитний реєстр НБУ. З 1 квітня банки почали надавати інформацію про кредитну історію клієнтів до спеціального реєстру.

"Позитивна кредитна історія формується за активного і дисциплінованого користування клієнтом кредитами. Успішно погашений "свіжий" кредит має більшу силу, ніж прострочення багаторічної давності. Велика кількість одночасно діючих кредитів гратиме швидше проти клієнта, ніж на його користь. Для поліпшення кредитної історії, клієнту слід перш за все погасити поточні прострочення по кредитах. По можливості скоротити кількість відкритих кредитних договорів", - каже банкір Олександр Стецко.

Негативна кредитна історія позбавляє можливості залучити кошти навіть на життєво необхідні потреби.

"Щоб не було проблем з кредитною історією, діючий кредит необхідно до кінця терміну дії сплачувати за графіком. Якщо у вас закритий проблемний кредит, необхідно спробувати взяти невеликий кредит і платити за графіком. Потенційний кредитор лояльніше ставиться на позичальників, які виправили негативну кредитну історію", - радить банкір Олег Болтик.

Щоб поліпшити кредитну історію необхідно вчасно погашати кредити, надавати хорошу заставу чи гарантії платоспроможності, мати гарну ділову репутацією, бути чесним і відкритим з банком.
Наверх