Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Фотоновини 02 травня 2018 21:28

"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": РОБОТИ З ЯМКОВОГО РЕМОНТУ ЗАВЕРШАТЬ ДО 7 ТРАВНЯ (ФОТО)

"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": РОБОТИ З ЯМКОВОГО РЕМОНТУ ЗАВЕРШАТЬ ДО 7 ТРАВНЯ (ФОТО)2 травня в Мошнах відбулася нарада за участю Голови села Мошни Богдана Шкарбути, Голови Черкаської районної державної адміністрації Анатолія Яріша, Голови Черкаської районної ради Олексія Собка, депутата Черкаської районної ради Володимира Шимановського, представників Служби автомобільних доріг Черкаської області та «Черкасиоблавтодора», представників громадськості села Мошни.

На порядку денному стояло питання порушення САД і «Облавтодором» термінів виконання ремонтних робіт на дорогах державного значення в селі Мошни, озвучених очільниками зазначених організацій на акції протесту жителів села 20 квітня.

На порушення термінів виконання робіт вказав у своєму листі до керівництва САД, «Облавтодора», Черкаської РДА і Черкаської РР Голова села Мошни Богдан Шкарбута в листі від 25 квітня.

Начальник Служби автомобільних доріг Черкаської області Владислав Демиденко у листі-відповіді Голові села пояснив причини затримки, розповів про виконані роботи і повідомив про подальші кроки у вирішенні «дорожної» проблеми в селі Мошни. Наводимо повний текст листа очільника САД:

«Сільському голові с. Мошни Шкарбуті Б., Вул.Преснякова,13, с.Мошни, Черкаський район.

На Ваш лист від 25.04.2018 №123 щодо проведення ремонту автомобільних доріг Р-10 Канів – Чигирин - Кременчук і Т-24-03 Орадівка – Христинівка – Жашків – Корсунь-Шевченківський – Мошни в межах с.Мошни Черкаського району.

Внаслідок тривалого недотримання міжремонтних термінів, пов’язаних з хронічним недофінансуванням дорожньої галузі та значного зростання інтенсивності, неконтрольованого останніми роками, руху великовагового автомобільного транспорту зазначені автодороги отримали значні руйнування і пошкодження покриття проїзної частини.

За результатами проведеного обстеження ділянки автодоріг Р-10 Канів – Чигирин - Кременчук і Т-24-03 Орадівка – Христинівка – Жашків – Корсунь-Шевченківський – Мошни в межах с. Мошни Черкського району, після осінньо-зимового утримання, зафіксованого утворенням ямковості покриття проїзної частини на площі 2100м.кв. і 2500м.кв. відповідно. Загальний обсяг виконання робіт по ліквідації ямковості гарячим асфальтобетоном складає близько 2 млн.грн.

В період з 20 квітня поточного року, філіями ДП «Черкаський облавтодор» ліквідовано 388 м.кв. ямковості покриття проїзної частини. Роботи продовжуються і планується їх завершення до 07.05.2018.

Крім цього, на замовлення Служби області, Черкаським ВКП інституту «Укрдіпродор» виготовлено проектну документацію на проведення поточного середнього ремонту вказаної ділянки автодороги Р-10 Канів – Чигирин - Кременчук км 45/800 км 52/800. Вартість виконання робіт складає 107,33млн.грн. 27 квітня поточного року оголошено процедуру закупівлі послуг на проведення поточного середнього ремонту даної ділянки автодороги.

Ремонтні роботи з покращенням технічного стану покриття ділянки автомобільної дороги Т-24-03 Орадівка – Христинівка – Жашків – Корсунь-Шевченківський – Мошни в межах с.Мошни Черкаського району передбачено виконати в 2018 році за рахунок коштів виділених на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання в межах затвердженого обсягу видатків після завершення ямкового ремонту на міжнародних, національних і регіональних автодорогах державного значення.

Начальник САД в Черкаській області В.І.Демиденко»


Наразі керівники організації-балансоутримувача та виконавці ремонтних робіт пояснили факт порушення термінів виконання робіт, перепросивши за недотримання своєї обіцянки та завіривши Голову громади Богдана Шкарбуту, актив села, голів РДА та Райради, що на дорогах державного значення в с. Мошни роботи розпочаті в посиленому режимі з терміном їх завершення до 7 травня.
Дійсно, 2 травня на території села працювало більше трьох ремонтних бригад «Облавтодору».

«Хочу звернутися до своїх односельців, громадських активістів села, що на даному етапі не має сенсу влаштовувати протестні акції, про проведення яких раніше повідомлялося в соціальних мережах, - зазначив Голова села Мошни Богдан Шкарбута. - Ситуація наразі контрольована. Сільська рада спільно з активістами села буде інформувати мошнівчан щодо виконання чиновниками своїх обіцянок по виконанню ремонтних робіт на державних дорогах в адміністативних межах нашої громади. Я дякую всім, хто долучився і долучається до вирішення проблеми, має активну позицію (як депутат райради В.Шимановський, інші небайдужі жителі села), для кого село Мошни - це спільний дім».
"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": РОБОТИ З ЯМКОВОГО РЕМОНТУ ЗАВЕРШАТЬ ДО 7 ТРАВНЯ (ФОТО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": РОБОТИ З ЯМКОВОГО РЕМОНТУ ЗАВЕРШАТЬ ДО 7 ТРАВНЯ (ФОТО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": РОБОТИ З ЯМКОВОГО РЕМОНТУ ЗАВЕРШАТЬ ДО 7 ТРАВНЯ (ФОТО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": РОБОТИ З ЯМКОВОГО РЕМОНТУ ЗАВЕРШАТЬ ДО 7 ТРАВНЯ (ФОТО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": РОБОТИ З ЯМКОВОГО РЕМОНТУ ЗАВЕРШАТЬ ДО 7 ТРАВНЯ (ФОТО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": РОБОТИ З ЯМКОВОГО РЕМОНТУ ЗАВЕРШАТЬ ДО 7 ТРАВНЯ (ФОТО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": РОБОТИ З ЯМКОВОГО РЕМОНТУ ЗАВЕРШАТЬ ДО 7 ТРАВНЯ (ФОТО)
Наверх