Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 28 травня 2018 13:00

Яку інформацію не варто публікувати в соціальних мережах: П'ять важливих порад

Яку інформацію не варто публікувати в соціальних мережах: П'ять важливих порадСоцмережі займають важливу роль в житті сучасної людини. Але, часом, люди забувають, що далеко не всю інформацію можна публікувати у відкритий доступ.

Заради вашої безпеки і безпеки близьких не публікуйте в соцмережах деякі особисті дані. Дотримання такої простої поради вбереже вас від багатьох неприємностей.

1. Дата народження.


Всі ми відчуваємо себе щасливими, коли наші фейсбучні друзі постять привітання на наших сторінках. Ми це розцінюємо як вияв поваги і небайдужості до власної персони. Адже людина пам'ятає про наш День народження і зуміла виділити час, щоб написати кілька теплих слів.

Але проблема полягає в тому, що, вказуючи дату народження, ви надаєте шахраям частину своєї персональної інформації, необхідної їм, щоб "вкрасти" вашу особистість. Тому краще не вказувати цю інформацію, адже справжні друзі знають, коли ваш день народження.

2. Сімейний стан.


Неважливо, є у вас хтось чи ні. Розголошувати інформацію про свій сімейний стан теж не потрібно, особливо якщо ви жінка. Маніяки всюди, і тільки вичікують того моменту, щоб ви повідомили про розлучення або розрив стосунків. І якщо тепер ви самотня, для них це спрацьовує як зелене світло.

3. Місцезнаходження.


Багато користувачів соцмереж люблять вказувати своє місцезнаходження. А значить – інші знають, де вони зазвичай бувають, які місця відвідують, і на скільки часу затримуються. Тому якщо ви, наприклад, написали в Facebook, що вирушили на відпочинок, та ще й вказали, скільки днів вас не буде вдома, така інформація стане справжньою знахідкою для злодіїв.

До того ж, у вас завжди є можливість вказати місце, де ви були, на фотографіях після повернення додому.

4. Інформацію про те, що ви самі вдома.


Цей пункт особливо стосується батьків. Вони повинні переконати своїх дітей ніколи не писати про те, що ті самі вдома.

Неправильно думати, що доступ до нашої сторінки, а відповідно і інформації, мають тільки наші друзі. Адже ви не знаєте, хто стоїть позаду вашого друга, і читає те саме, що і він. Тому найкращий варіант – не писати у себе на сторінці про те, що ви залишитеся вдома самі.

5. Інформацію про дітей.


Ми любимо своїх дітей і готові ділитися цим відчуттям щастя з усім світом. Ось тільки в ньому є багато поганих людей, яким краще нічого про ваше чадо не знати.

Багато хто любить постити фото і відео зі своїми дітьми в соцмережах, позначати на них дітей своїх друзів і знайомих. Деякі змінюють своє фото в профілі на фото дитини, а 9 з 10 батьків постять повне ім'я, точну дату і час народження відразу після пологів.

Такою інформацією може скористатися будь-хто, в тому числі і педофіли, щоб заманити до себе дитину, викликати у неї довіру. Адже чим більше хтось знає про вас, тим переконливіше виглядає зі сторони. Тому якщо ви все-таки публікуєте фото своєї дитини, хоча б не вказуйте особисті дані (ім'я, дату народження). Адже всі близькі вам люди і так знають їх імена.
Наверх