Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 05 травня 2018 11:00

Особливості медреформи: Українців, які не підписали декларацію з лікарем, внесуть в «червоний список», - ЗМІ

Особливості медреформи: Українців, які не підписали декларацію з лікарем, внесуть в «червоний список», - ЗМІЗа даними ЗМІ, всіх українців, які не підписали декларацію, внесуть в окремі «списки» і обслуговуватися вони зможуть тільки за місцем реєстрації всього на 240 гривень на рік.

В Україні фінансувати лікарні будуть за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». Чим більше декларацій підписали з лікарем, тим вищою буде його зарплата. Якщо пацієнти не підписали декларації, на них будуть виділяти замість належних від 370 до 1480 грн/рік всього 240 грн, йдеться в матеріалі Обозревателя.

За даними ЗМІ, всіх українців, які не підписали декларацію, внесуть в «червоний список» і обслуговуватися вони зможуть тільки за місцем реєстрації. Якщо прийти в будь-яку іншу лікарню - в першу чергу запропонують заповнити декларацію, і тільки після цього - медичне обслуговування.

Нагадаємо, кампанія з вибору лікаря первинної медичної допомоги «Лікар для кожної сім'ї», яка стане першим етапом медичної реформи, стартувала 2 квітня.
Наверх