Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 14 травня 2018 07:54

Стартував проект «Державотворець» – стажування молоді в органах державної влади

Стартував проект «Державотворець» – стажування молоді в органах державної владиМіністерство молоді та спорту спільно з Українською академією лідерства, за сприяння проекту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидій корупції в Україні» («ВзаємоДія») ініціюють проект «Державотворець».

«Державотворець» – це проект стажування молодих людей віком від 18 до 25 років в органах державної влади різного рівня”, – зазначив Ігор Жданов.

За словами Міністра, проект складається з трьох етапів. На першому з яких передбачається стажування молоді в Адміністрації Президента України, Секретаріаті Кабінету Міністрів України, центральних органах виконавчої влади.

- Відбір учасників – майбутніх стажерів – розпочався 4 травня. А 9 червня планується оголосити імена ста молодих людей, які будуть залучені до державного управління та розвитку громадянського суспільства, – поінформував урядовець.

На важливості роботи з молоддю наголосив керівник проекту «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» Лоренс Хелд.

- У центрі нашої ініціативи і забезпечення можливостей стажування лежить чітке розуміння, що ключем до майбутньої свободи, процвітання, безпеки України є молодь, нове покоління державних службовців, які дотримуються етичних стандартів, є доброчесними, керуються бажанням щиро служити та допомагати людям, – зауважив Лоренс Хелд.

Як зазначив керівник Української академії лідерства Роман Тичківський, в Україні величезна концентрація талановитої мотивованої молоді. Він акцентував на ролі участі молодих людей у подіях сьогодення, виборах, роботі в державному секторі, політичній діяльності тощо.

Нагадаємо, метою проекту є ознайомлення молоді з публічною адміністрацією та процесами державотворення, її залучення до розроблення, ухвалення управлінських рішень і контролю за їх виконанням, подальшої професійної діяльності на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування через організацію освітньо-профорієнтаційних стажувань.

Учасники стажування мають:

- бути громадянами України;
- вільно володіти українською мовою;
- на момент подання заявки бути віком від 18 до 25 років;
- мати зацікавлення в подальшому розвитку в сфері державотворення;
- досвід участі в громадській діяльності буде перевагою при відборі.

Відбір кандидатів на стажування здійснюватиметься в два етапи експертною комісією, яку формує Міністерство молоді та спорту України та до якої увійдуть партнери проекту, представники приймаючих на стажування органів державної влади.

Достатньо дорослі, щоб творити державу?

Заповнюйте заявку за ПОСИЛАННЯМ.

Реєстрація для участі в стажуванні триває до 30 травня 2018 року.

Якщо у Вас є додаткові запитання, Ви можете звертатись до:

Марії Карчевич (тел.: 044 284 30 26);

Ірини Тулякової (тел.: 093 342 21 22);

Гапонюк Андріани (тел.: 099 911 04 71).

За інформацією Міністерства молоді та спорту України
Наверх