Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Головне / Фотоновини 09 травня 2018 01:45

МОШНИ ДОЛУЧИЛИСЬ ДО ЗАГАЛЬНОЄВРОПЕЙСЬКОЇ АКЦІЇ "ПЕРША ХВИЛИНА МИРУ"

МОШНИ ДОЛУЧИЛИСЬ ДО ЗАГАЛЬНОЄВРОПЕЙСЬКОЇ АКЦІЇ "ПЕРША ХВИЛИНА МИРУ"8 травня, в День пам'яті і примирення, в Мошнах пройшла акція "Перша хвилина миру".

О 22.50 годині мошнівці зібрались біля Меморіалу Слави. Як зазначив очільник Фонду "З Україною в серці" Олег УСТИМЕНКО: "Саме в ці хвилини 73 роки тому було підписано Акт про беззастережну капітуляцію нацистської Німеччини, після чого в Європі запанував мир. І саме в цей час, вже багато років, європейські країни відзначають "Першу хвилину миру" після найкривавішої війни ХХ століття".

Вперше на офіційному рівні загальноукраїнська акція "Перша хвилина миру" була проведена в Україні 8 травня 2014 року. В Мошнах, з ініціативи Фонду "З Україною в серці", акція пройшла вдруге.

"Слова про мир набувають особливого значення в серцях українців в час, коли вже п'ятий рік на сході нашої країни триває кровопролитна війна. - продовжив Олег Устименко. - І приклад і подвиг Героїв-визволителів Другої світової надихає воїнів визвольної війни століття ХХІ".

Голова села Мошни Богдан ШКАРБУТА в своєму виступі наголосив: "Хто не пам'ятає минулого - не має майбутнього. Ми повинні вчитися на тому, що вже пережили. Наші діди-прадіди кров'ю, ціною власного життя відвоювали для нас найцінніше - мирне небо над головою. На жаль, в наш час ми стикнулись з тим, що над цим найважливішим поняттям для людини нависла загроза. Але я впевнений, що і в цій війні ми переможемо, і над нашими головами знову запанує мир!"

О 23.01 присутні запалили символічний "Вогонь миру" і хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто 73 роки тому переміг нацистів і приніс мир на нашу землю.
МОШНИ ДОЛУЧИЛИСЬ ДО ЗАГАЛЬНОЄВРОПЕЙСЬКОЇ АКЦІЇ "ПЕРША ХВИЛИНА МИРУ"МОШНИ ДОЛУЧИЛИСЬ ДО ЗАГАЛЬНОЄВРОПЕЙСЬКОЇ АКЦІЇ "ПЕРША ХВИЛИНА МИРУ"МОШНИ ДОЛУЧИЛИСЬ ДО ЗАГАЛЬНОЄВРОПЕЙСЬКОЇ АКЦІЇ "ПЕРША ХВИЛИНА МИРУ"МОШНИ ДОЛУЧИЛИСЬ ДО ЗАГАЛЬНОЄВРОПЕЙСЬКОЇ АКЦІЇ "ПЕРША ХВИЛИНА МИРУ"МОШНИ ДОЛУЧИЛИСЬ ДО ЗАГАЛЬНОЄВРОПЕЙСЬКОЇ АКЦІЇ "ПЕРША ХВИЛИНА МИРУ"
Наверх