Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 28 травня 2018 07:00

Календар найгучніших фестивалів на Черкащині цього літа

Календар найгучніших фестивалів на Черкащині цього літаУже менш ніж за місяць літо увірветься в наше життя спекотними днями, відпустками, шкільними канікулами та яскравими емоціями.

Традиційно, літньої пори Черкащина багата ще й різноманітними фестивалями open air. Особлива атмосфера, якісна музика, безліч цікавинок, майстер-класи та перформенси збирають однодумців не лише з Черкас, любителі пофестивалити до нас з’їжджаються з усіх усюд. Цей рік не стане винятком і подарує черкасцям немало драйвових подій під відкритим небом. Про найцікавіші з них – в огляді vikka.ua.

Mriya-Fest


Дата: 26-27 травня. Місце: Аеропорт Черкаси (вул. Смілянська, 168). Вхід на територію фестивалю вільний.

Літо в Черкасах розпочнеться вже в останні вихідні травня. Саме тоді в місті пройде науково-розважальний родинний фестиваль Mriya-Fest. Подія такого формату стане першою не лише в Черкасах, а й в Україні. Основна тема фестивалю – дитячі мрії та їх реалізація, а мета – об’єднати дітей та дорослих яскравим святом. Дітлахи зможуть відкрити для себе різноманіття професій, пов’язаних з наукою та технікою, і навіть приміряти на себе ті, які сподобаються найбільше.

В програмі фесту: авіашоу і спілкування зі справжніми пілотами літаків, майстер-класи з авіамоделювання, робототехніки, моделювання з лего, мистецькі зони, науково-освітня виставка Kids Science Expo, турнір з джимхана, мотоколона, конкурси та багато наукових і не дуже наукових цікавинок. Музичні теми кожного з двох днів фестивалю відрізнятимуться: 26 травня зі сцени лунатиме запальний рок-н-рол у виконанні гурту Ot Vinta!, другий же день пройде у стилі хіп-хоп під Yarmak.

Vira Fest


Дата: 26-27 травня. Місце: м. Чигирин, Резиденція Богдана Хмельницького. Вхід вільний.

Поки в Черкасах мріятимуть про небо і науку, в колисці козацтва, Чигирині, щасливих людей об’єднуватиме віра у власний талант і особливу місію в житті. Саме таким буде основний мотив цьогорічного Vira Fest. Дводенна програма фестивалю включає розваги на будь-який смак: марафони та змагання для велосипедистів, автомобільний квест, читальня під відкритим небом, ярмарок, театральні вистави, конкурси відеоробіт та духовної пісні, косплей-шоу, фестиваль вуличної їжі. У перший фестивальний день буде встановлено національний рекорд, а наступного дня пройде конкурс таланту і краси, на якому оберуть головну красуню Віра Фесту. Музичні хедлайнери події – Злата Огнєвич та гурт KAZKA.

Мотофестиваль "Тарасова гора"


Дата: 31 травня – 3 червня. Місце: с. Свидівок, база відпочинку "Світанок". Вхід: 400 грн з хлопців, 200 грн з дівчат, дівчата за кермом байка – безкоштовно.

Міжнародний мотофестиваль "Тарасова гора" зустрічатиме байкерів з усього світу вже 16-й раз. Організатори обіцяють: як і щороку, буде гучною і веселою. Попереднього оголошений музичний склад учасників фестивалю вже вражає: "Ангажемент на вівторок", "Жадан і Собаки", "Тартак", "Карна", "Чумацький шлях", італійський гурт Folkstone. Решту секретів розкриватимуть поступово, ближче до дати зльоту.

Summer Challenge


Дата: 2 червня. Місце: Черкаси, Долина троянд. Вхід вільний.

Фестиваль тімбілдингу знову збере в одному місці представників прогресивного бізнесу та громаду Черкас, аби спільними зусиллями досягти головної мети Summer Challenge-2018 – зібрати кошти для пацієнтів неонатального центру Черкаської обласної дитячої лікарні. Основною подією фестивалю організатори називають екстремальний забіг X CHALLENGE, який пройде в три етапи: для дітей, для жителів міста та для представників бізнесу. Також в програмі заходу - економічний форум без краваток OPEN BIZ.masters, спікерами якого стануть найуспішніші представники бізнесу Черкащини та свято фарб HOLI WAR. Закінчиться фестиваль вечірнім концертом.

Трипільські зорі


Дата: 23-24 червня. Місце: Черкаси, Долина троянд. Вхід вільний.

"Трипільські Зорі" можна назвати легендарним черкаським фестивалем. Цьогоріч він пройде вже вдев’яте і знову повертається в свої звичні дати, адже зазвичай його проведення приурочене до Дня молоді та Дня конституції. В ході дводенного етнічного дійства гості фестивалю зможуть спробувати свої сили в мистецтві гончарства, створення ляльок-мотанок, розпису хною, придбати хенд-мейд вироби майстрів з всієї країни, побувати у справжньому козацькому курені, подивитися виставу від акторів Львівського театру ім.. Леся Курбаса, перенестись в далекі части, аби дізнатись про роль жінки в Трипільській культурі під час лекцій. І все це під етнічні мотиви, які лунатимуть зі сцени фестивалю. Повний список учасників організатори поки що тримають в таємниці, однак вже відомо, що сцену запалюватимуть синтез-фолк-рок гурт "ЯРРА" та команда "The Doox" в оновленому складі.

Фестиваль нескореної Nації "Холодний Яр"


Дата: 6-8 липня. Місце: с. Грушківка, Кам’янський р-н.

Цього року фестиваль у Холодному Яру обіцяє бути ще масштабнішим та планує зібрати ще більше патріотично налаштованої молоді. Гутірки, спортивні розваги, літературна сцена, історичний майданчик, подорожі легендарними холодноярськими шляхами, виступи відомих виконавців. Повний плей-лист буде оголошений в День героїв – 23 травня. Організатори наголошують: на території фесту діє сувора заборона на вживання алкоголю!

Вхід вільний, у той же час на території фестивалю будуть розміщені скриньки для благодійної допомоги. Зібрані кошти організатори щороку спрямовують на допомогу учасникам російсько-української війни.

ШЕ.Fest


Дата: 18-19 серпня. Місце: с. Моринці, Звенигородський р-н

Завершує фестивальну підбірку Фестиваль Тараса Шевченка ШЕ. Fest, гостей якого батьківщина Кобзаря прийме вже вп’яте. Екскурсії, майстер-класи з хенд-мейду, книжковий ярмарок, виставка народних майстрів та художників та, звичайно, запальна музична програма пройдуть під слоганом "Талант бути вільним".

Нещодавно організатори події зареєструвались на краудфандинговій платформі "Спільнокошт". Цього разу ШЕ. Fest планує за участю українців, яким небайдужа доля улюбленого фесту, зібрати 100 тис. гривень за 100 днів.
Наверх