Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 01 чер 2018 00:58

Змінено Порядок забезпечення технічними засобами реабілітації осіб з інвалідністю

Змінено Порядок забезпечення технічними засобами реабілітації осіб з інвалідністюНовою редакцією Порядку передбачено запровадження адресного підходу до забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації (ТЗР) осіб зазначеної категорії та нового механізму фінансування за принципом «гроші ходять за людиною».

Про це зазначають в Департаменті соціального захисту населення Черкаської ОДА.

Відтепер фінансування забезпечення ТЗР осіб з інвалідністю здійснюватиме не фонд соціального захисту інвалідів, а органи соціального захисту населення. Запроваджується індивідуальне замовлення на виготовлення або постачання протезів верхніх та нижніх кінцівок, ортезів шарнірних нижніх кінцівок та крісел колісних на основі укладання тристороннього договору між особою з інвалідністю, підприємством та органом соціального захисту населення, інших виробів – на основі двостороннього договору між підприємством та органом соціального захисту.

Органи соціального захисту здійснюватимуть супровід особи з інвалідністю впродовж усього процесу забезпечення ТЗР та користування ним з метою покращення якості надання послуг та розв’язання організаційних проблем, що можуть виникати, зокрема, у взаємодії з підприємством. Крім того, за бажанням особи з інвалідністю вона може отримати компенсацію за самостійно придбані окремі вироби.
Наверх