Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 16 чер 2018 11:46

Небезпечно: Як вберегтися від харчових інфекцій влітку

Небезпечно: Як вберегтися від харчових інфекцій вліткуЩоб вберегтися від харчових, стійких до антибіотиків, інфекцій, потрібно дотримуватися кількох правил.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише Виконуюча обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Супрун переконана, що антибіотики, які вживала тварина, уже знищуються при термічній обробці. Проте небезпечними тут є не вони, а стійкі бактерії, які не є вразливими до антибіотиків. Тому важко вилікуватися від хвороб, які вони провокують.

Щоб вберегтися від харчових інфекцій, необхідно готувати м'ясо до повної готовності. Мити руки потрібно після контакту з сирим м’ясом. Також варто ретельно мити кухонне приладдя.

Не зберігайте поруч з сирим м’ясом, рибою та яйцями інші продукти. Для продуктів, які ви їжте сирими, а також для м’яса та риби використовуйте різні дошки.

Супрун порадила протягом двох годин після приготування їжі охолоджувати до +4 градусів, у літній період – до однієї години.

Після того, як ви контактували із тваринами, вольєрами тварин і птахів або їх фекаліями, обов’язково ретельно мийте руки. Окрім цього, про випадки інфекцій необхідно повідомляли особистому лікарю.
Наверх