Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 04 чер 2018 15:59

Цього тижня в області прогнозують мінливу погоду

Цього тижня в області прогнозують мінливу погодуПісля 12 днів панування антициклонів із сухою та аномально теплою погодою, атмосфера активізувалася. Уже вчора атмосферні фронти з північного-заходу принесли в наш край дощі й грози. За інформацією метеостанцій області, випало від 1 до 13 мм дощу.

Причому, в Смілі їх випало найбільше 13 мм, в Звенигородці, Жашкові – найменше 1 мм, повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

За прогнозом синоптиків, на початку тижня погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти циклону з півночі, які зумовлять невеликі дощі.

У середині тижня, внаслідок прокинення холодного повітря із північних широт, температурний фон знизиться і буде нижче кліматичної норми на 1-3º. Найхолоднішими очікуються 6,7 червня, коли денна температура повітря не перевищуватиме 19-24°, а вночі 7-12°. Такі нічні температури повітря та відсутність ефективних дощів пригнічуватимуть ріст та розвиток сільгоспкультур.

Наприкінці тижня ситуація зміниться – у наш регіон надходитиме тепле повітря з півдня, температура повітря підвищиться вдень до 22-27º, вночі 8-13º, пройдуть дощі.

Станом на сьогодні показник горимості в лісах області утримується на рівні 5 класу. Окрім Канівського та Смілянського районів, де дощі знизили цей показник до 1 класу.
Наверх