Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Черкаський район. Новини 22 сер 2022 09:00

Вишивальниця з Черкаського району тепер працює у творчій майстерні відомої дизайнерки

Вишивальниця з Черкаського району тепер працює у творчій майстерні відомої дизайнерки
Колишня безробітна з Руської Поляни пані Людмила розповідає: «Робота вишивальника кропітка і тривала, але неперевершений результат дійсно того вартий».

Про це розповіли в Черкаській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості.

Жінка з теплом і вдячністю згадує роки навчання в Одеській духовній семінарії, де опановувала мистецтво вишивки.

На жаль заробляти на життя довелося іншою працею, а здобута професія перетворилась на хобі. Сорочки-вишиванки, рушники та хустки вишивала спочатку для рідних, потім друзям та знайомим. Згодом Людмила зрозуміла, що її талант стане у нагоді широкому загалу та зможе приносити дохід.

Звільнившись з посади продавця продовольчих товарів, жінка звернулася до Черкаської районної філії обласного центру зайнятості. Знайти бажану роботу заважала невпевненість через відсутність досвіду роботи за освітою.

У районній службі зайнятості безробітну переконали пройти співбесіду у місцевого виробника одягу та аксесуарів з етнічними українськими мотивами. Зусилля не були марними. Жінка протягом місяця підвищувала кваліфікацію у роботодавця шляхом стажування. Освоївши нові техніки, отримала роботу вишивальниці у творчій майстерні підприємниці Олесі Теліженко.

«Робота справді мені подобається. Нині головне – віра, в першу чергу – у власні сили», - каже Людмила та висловлює слова вдячності кар’єрному раднику районної служби зайнятості.
Наверх