Інформація / Здоров'я / Устименко Олег
12 сер 2018 17:00
Що треба їсти, аби уникнути інфаркту

Споживання харчових продуктів необхідно відрегулювати так, щоб підтримувати в нормі масу тіла.
Потрібно включити у раціон такі продукти: овочі і фрукти, хліб грубого помелу, знежирені молочні продукти, нежирні сорти м'яса. Жирна риба та омега-3 жирні кислоти мають найбільше захисних властивостей.
Добова норма вживання солі – не більше 5 г.
Загальне споживання насичених жирів не повинно перевищувати 1/3 від загальної кількості, тобто до 30% калорійності їжі.
Якщо ж людина дотримується низькокалорійної дієти, то насичені жири варто замінити складними вуглеводами, моно- і поліненасиченими жирами рослинного походження.