Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 25 сер 2022 17:00

Портал «Поезія Вільних» зібрав вже 22 тисячі особистих історій про війну в Україні

Портал «Поезія Вільних» зібрав вже 22 тисячі особистих історій про війну в Україні
22 000 віршів про війну вже подали українці та іноземці на портал «Поезія Вільних». У кожному творі на цьому ресурсі — історія про війну на українській землі. Це особисті переживання дітей, військових, волонтерів, рідних захисників, людей, до яких у домівки прийшла війна.

«Поезія допомагає всім нам переживати жахіття війни. Водночас саме війною народжені сьогодні нові твори. Саме тому цей проєкт і став таким популярним. Адже мистецтво лікує, втамовує біль і смуток. На порталі «Поезія Вільних» є твори дітей і дорослих, людей багатьох професій, що розмовляють різними мовами. У всіх цих творах є те, основне, що нас об’єднує — це вдячність борцям за свободу України й беззаперечна віра у нашу перемогу», — зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики.

Проєкт було створено на початку березня 2022 року після повномасштабного вторгнення росії в Україну за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.
Наверх