Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Фотоновини / Новини освіти 22 сер 2022 17:30

ПРО ГОТОВНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ МОШНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ (ФОТО)

ПРО ГОТОВНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ МОШНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ (ФОТО)
Щороку у серпні керівництвом Мошнівської територіальної громади проводиться обстеження закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти на предмет готовності до нового навчального року. Цього року комісія на чолі з сільським головою Богданом Шкарбутою інспектували заклади освіти громади щодо наявності умов і обладнання для організації освітнього процесу, якості проведених ремонтів.

Розуміння готовності до навчального процесу сьогодні зовсім інше. Два роки заклади освіти переживали онлайн-навчання через пандемію, наразі маємо черговий виклик, пов'язаний із повномасштабним вторгненням рашистських окупантів на територію України.

Оскільки навчальні заклади Мошнівської територіальної громади повинні відповідати новим вимогам (обов’язкова наявність в них укриттів), проводяться заходи щодо посилення безпеки дітей та педагогічних колективів.

У липні, після першого об’їзду навчальних закладів, їх керівники отримали рекомендації щодо усунення недоліків в облаштуванні тимчасових укриттів та виконання необхідних заходів з їх облаштування, а також підготовки закладів до навчального року. Якщо навчальний заклад не відповідатиме вказаним вимогам, його двері можуть не відкритися для офлайн-навчання.

Тож, з метою визначення готовності освітніх закладів громади до нового навчального року, 16 та 17 серпня 2022 року здійснено огляд всіх закладів дошкільної, позашкільної та загальної середньої освіти Мошнівської громади.

Наразі йде активна робота по підготовці укриттів, які мають бути забезпечені електрикою, штучним освітленням, системами вентиляції, відповідати санітарним та протипожежним нормам, тощо. Загалом відповідні роботи з цього напрямку на етапі розроблення проектно-кошторисної документації.

Під час об’їзду особлива увага приділялася покращенню стану матеріально-технічної бази закладів освіти. Були оглянуті харчоблоки, їдальні, котельні, спортивні і актові зали, кабінети НУШ, навчальні кабінети, приміщення і території закладів. Також, перевірено стан протипожежної та електробезпеки, підготовку до осінньо-зимового опалювального періоду (системи опалення, запаси вугілля і дров).

Учасники об’їзду відзначили належний рівень підготовки закладів освіти до нового навчального року, в усіх закладах проведено відповідні роботи, дотримання санітарно-гігієнічних вимог, створено комфортні умови для навчання та виховання дітей, здійснено заходи з енергозбереження. Крім того, огляд навчальних закладів дав можливість побачити глобальні проблеми освітніх установ, які в майбутньому буде внесено до плану зміцнення матеріально-технічної бази з метою їх вирішення.

Отже, оглянуті заклади освіти в цілому відповідають санітарно-гігієнічним нормам, мають матеріально-технічне забезпечення для початку навчального року та успішного проведення навчально-виховного процесу у новому навчальному році. В цілому огляд освітніх закладів залишив позитивні враження. Проте, до початку нового навчального року необхідно ще вирішити певні проблеми, усунути недоліки, в окремих закладах завершити відповідні роботи.

За результатами огляду буде складено акти перевірки готовності навчальних закладів до роботи в новому навчальному році.

Мошнівський сільський голова Богдан Шкарбута висловив вдячність всім, хто був залучений до робіт з підготовки закладів освіти до нового навчального року та запевнив, що Перемога за нами, адже ще попереду багато планів та задумів для досягнення високих результатів.

Відділ освіти Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради
ПРО ГОТОВНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ МОШНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ (ФОТО)ПРО ГОТОВНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ МОШНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ (ФОТО)ПРО ГОТОВНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ МОШНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ (ФОТО)ПРО ГОТОВНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ МОШНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ (ФОТО)ПРО ГОТОВНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ МОШНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ (ФОТО)ПРО ГОТОВНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ МОШНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ (ФОТО)ПРО ГОТОВНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ МОШНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ (ФОТО)ПРО ГОТОВНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ МОШНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ (ФОТО)
Наверх