Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 19 чер 2018 16:38

Названі способи знизити тиск без пігулок

Названі способи знизити тиск без пігулокДля лікування гіпертонічної хвороби використовується безліч засобів, і далеко не останнє місце в їхньому ряду займає буряк.

Справа в тому, що для зниження артеріального тиску надзвичайно важливим є вживання продуктів, багатих калієм, оскільки вони допомагають вивести з організму надлишки води і натрію.

Народна медицина радить використовувати буряк в будь-якому вигляді для лікування і профілактики гіпертонічної хвороби, але особливо ефективний в цьому випадку буряковий сік. Як правило, його змішують з медом у співвідношенні 1:1. Суміш слід вживати по 1 / 4-1 / 3 склянки по 3-4 рази на день.

Для зниження артеріального тиску лікарі часто рекомендують і спеціальну бурякову суміш. Для її отримання, потрібно взяти чотири склянки бурякового соку, чотири склянки меду, 100 г болотної сухоцвіту і 500 г горілки. Всі складові частини з'єднати, ретельно перемішати. Суміш треба настояти протягом 10 діб в щільно закупореній посуді в темному прохолодному місці. Потім процідити і віджати.

Суміш треба приймати по 1-2 столові ложки 3 рази на день за півгодини до їди. Засіб слід застосовувати при гіпертонії першого та другого ступеня.

Але не тільки в лікуванні гіпертонічної хвороби допоможе буряк: дуже важливо її вживання і для профілактики цього захворювання. Адже в буряках багато кальцію і магнію, а їх солі дозволяють знизити артеріальний тиск.
Наверх