Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 31 сер 2022 16:00

Більше 40% всіх витрат державного бюджету — це потреби армії

Більше 40% всіх витрат державного бюджету — це потреби армії
Від початку повномасштабного вторгнення росії витрати державного бюджету склали майже 1 трлн грн. З них більш ніж 420 млрд грн було витрачено на оборону та безпеку нашої країни.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Більше 40% всього, що ми витрачали з державного бюджету — це потреби армії. 288 млрд грн на зарплати військових. 135 млрд грн — на придбання і ремонт військової техніки, закупівлю боєприпасів та продукції оборонного призначення», — відзначив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр підкреслив, що за 180 днів повномасштабної війни Україна продемонструвала стійкість на інституційному рівні, втримала керованість державою і всіма ланками управління.

«Для Кабінету Міністрів України у цей період ми визначили п’ять стратегічних завдань. Вони й надалі будуть визначати нашу роботу — до остаточної перемоги.

Перше і ключове — це фінансування армії та оборони нашої держави. Друге — це виплата всіх соціальних зобов’язань та соціальний захист тих, хто цього потребує», — наголосив Денис Шмигаль.

Також серед стратегічних завдань очільник Уряду назвав макроекономічну стабільність та перебудова економіки на рейки воєнного часу, активний рух у площині європейської інтеграції, підготовку масштабного Плану відновлення України та реалізація програм швидкої відбудови.
Наверх