Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 26 чер 2018 00:25

Медична реформа: Куди звертатись, якщо лікар відмовляється вас приймати

Медична реформа: Куди звертатись, якщо лікар відмовляється вас прийматиЗ 1 липня лікарі в селах Черкаського району так само прийматимуть усіх пацієнтів незалежно від того підписали вони декларацію з лікарем, чи ще продовжують його шукати.

Якщо в амбулаторії вам відмовляють, повідомляйте про це за телефоном 30-41-14, - пишуть "Сільські обрії".

На сьогодні 12 тисяч жителів Черкаського району вже обрали свого лікаря і підписали з ним декларацію.

- Ваш дільничний терапевт може запропонувати вам обрати його і підписати декларацію з ним, щоб продовжити вас обслуговувати. Але рішення, кому довірити своє здоров’я, залишається за вами, - наголошує головний лікар НКП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Ганна Пантюхіна. - Якщо лікар відмовляється вас обслуговувати, повідомляйте про це Центр ПМСД за телефоном 30-41-14.

Нагадаємо, НКП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Черкаської районної ради» у числі перших трьох комунальних медзакладів Черкащини, які уклали угоди з Національною службою здоров’я і вже з липня отримуватиме фінансування за новою моделлю - відповідно до кількості пацієнтів, які підписали декларації з лікарями цих закладів та встановлених тарифів на обслуговування кожного пацієнта. Базовий тариф - 370 грн, вдвічі більше - за обслуговування людей похилого віку (740 грн) і в чотири рази більше - за дітей до п’яти років (1480 грн).

- Разом з тим, додатково амбулаторії отримуватимуть кошти за пацієнтів, які проживають на території обслуговування закладу, але ще не обрали свого лікаря. Тобто через прямі виплати чи механізм медичної субвенції держава продовжує оплачувати медичне обслуговування кожного українця, - наголошує Ганна Пантюхіна. – Проте й зволікати з вибором не варто.

До речі, у вихідні та святкові дні з 8.00-13.00 для обслуговування жителів Черкаського району працюватимуть чергові лікарі на базі амбулаторій загальної практики сімейної медицини у Червоній Слободі та Мошнах. Консультацію чергового лікаря можна отримати за телефонами 30-40-12 (кабінет в адміністративному корпусі Черкаської ЦРЛ, с. Червона Слобода), 30-22-11 (каб.15, Черкаська районна лікарня с. Мошни), або ж приїхати на прийом.
Наверх