Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 26 чер 2018 14:45

В Україні планують збільшити допомогу при народженні дитини

В Україні планують збільшити допомогу при народженні дитиниНовий законопроект передбачає щомісячні виплати в розмірі прожиткового мінімуму, терміном до шести років. При цьому, сума щомісячної допомоги буде змінюватися в міру збільшення прожиткового мінімуму в країні.

Не так давно прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що молодим мамам будуть виплачуватися компенсації за послуги няні, в разі виходу з декрету. Наступним кроком стане збільшення допомоги при народженні дитини. Таким чином, влада хоче мотивувати молоді пари до збільшення сім'ї.

В Україні вже збільшили виплати і допомогу молодим батькам:

- За першу дитину - 52 виплати прожиткового мінімуму (70 460 грн);
- За другу дитину - 70 виплат прожиткового мінімуму (94 850 грн);
- За третю і кожну наступну дитину - 120 виплат прожиткового мінімуму (162 600 грн);

При народженні дитини буде відразу виплачуватися сума в 15 прожиткових мінімумів, другої - 25, третьої і наступних дітей - 40 мінімумів.

 Також хочуть змінити умови праці та оплати соціальної допомоги молодим батькам. У разі виходу мами з декрету на повний робочий день, соціальну допомогу зможе отримувати людина (чоловік або бабуся), яка буде стежити за дитиною. У разі виходу молодої мами на неповний робочий день, сума соціальної допомоги повинна буде виплачена в повному розмірі.
Наверх