Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Новини освіти 30 сер 2022 14:04

В МОШНАХ ПРОВЕЛИ ТРАДИЦІЙНУ СЕРПНЕВУ КОНФЕРЕНЦІЮ ОСВІТЯН ГРОМАДИ

В МОШНАХ ПРОВЕЛИ ТРАДИЦІЙНУ СЕРПНЕВУ КОНФЕРЕНЦІЮ ОСВІТЯН ГРОМАДИ
Традиційно напередодні нового навчального року, для педагогічної спільноти освітніх закладів громади, проводиться серпнева конференція. Цьогоріч конференцію проведено у незвичному форматі - з обмеженою кількістю учасників та в стислому режимі. Підведення підсумків роботи, нагородження педагогів та обговорення важливих моментів, очікувань та планів – головне завдання зустрічі.

29.08.2022 у кабінеті Мошнівського сільського голови зібралися на серпневу інструктивно-методичну нараду керівники закладів освіти Мошнівської громади, щоб обговорити питання щодо організації освітнього процесу в умовах воєнного стану, формування патріота
як громадянина України, а також доступності і безпечності освітнього середовища. В нараді також взяли участь сільський голова Шкарбута Б.В., начальниця Відділу освіти Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради Білик О.В. та спеціалісти Відділу освіти Козловська О.В. і Вергун Ю.М.

Розпочав конференцію сільський голова, який оголосив хвилину мовчання до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Наша країна переживає зараз дуже складні часи. В умовах введення в державі воєнного стану, викликаного збройною агресією РФ, освітяни на своєму вчительському трудовому фронті працюють сумлінно, відповідально ставляться до виконання посадових обов’язків і вже цим наближають перемогу. Незабаром стартує новий навчальний рік і вперше у нашій державі він відбуватиметься у складних для освітян умовах воєнного стану.

Начальниця Відділу освіти висловила вдячність педагогічній спільноті громади за самовіддану працю у найважчий час для нашої країни, нагородила педагогічних працівників грамотами Відділу освіти за особистий внесок у розвиток освіти, плідну працю у справі навчання і виховання підростаючого покоління та високий професіоналізм.

Учасники обговорили з директорами головні потреби в рамках підготовки до перспективного навчального року. Торкнулися питання посилення національно-патріотичного виховання; створення у закладах освіти максимально безпечних умов освітнього процесу, особливості освітнього процесу з використанням дистанційних технологій.

Оксана Білик сфокусувала увагу на виконанні заходів безпеки під час планування й організації роботи закладів освіти, потребі окремих закладів у виконанні часткових заходів з енергозбереження, облаштуванні та закупівлі засобів цивільного захисту для укриттів, будівельних матеріалів, та проблемі і перспективах розвитку освітньої галузі.

На завершення сільський голова Богдан Шкарбута та начальник Відділу освіти Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради Оксана Білик побажали всім успішного, мирного нового навчального року та найшвидшої Перемоги України!

Відділ освіти Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради
Наверх