Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 09 вер 2022 08:00

Правоохоронці Черкащини нагадують правила безпечної поведінки дітей вдома

Правоохоронці Черкащини нагадують правила безпечної поведінки дітей вдома
У період дистанційного навчання діти часто залишаються вдома самі. Поліцейські закликають батьків приділяти якомога більше уваги своїм дітям, оскільки у цей період зростають ризики травмування.

Про це інформує пресслужба поліції Черкащини.

Шановні батьки! Обов’язково нагадайте дітям про правила безпечної поведінки в побуті!
Не залишайте дітей без нагляду, будьте уважними до них та їхньої поведінки;
Контролюйте, де і з ким перебуває ваша дитина і чим вона займається;
Навчіть дитину, що вхідні двері відчиняють лише дорослі вдома.
Поясніть дитині, що не можна нікому відчиняти дверей, навіть якщо це прийшов кум тата чи подруга мами.
Не можна телефоном незнайомим людям розповідати, що вона (дитина) зараз сама вдома, а мама прийде пізніше. І взагалі не дозволяйте дитині вступати в бесіди зі сторонніми.
Домовтесь з дитиною про періодичність зв’язку – наприклад, зідзвонюватися кожну годину або присилати повідомлення у месенджерах.
Навчіть, що не можна нічого кидати з балкона та з вікна. І взагалі, до вікон взагалі краще не підходити та не визирати на вулицю. Поставте спеціальні блокувальні засувки, аби дитина не змогла самостійно відкрити вікно.
Не можна гратися з електропобутовими приладами та газовою плитою. Розкажіть про небезпеку в мережі інтернет, якщо доцільно, то обмежте доступ до певних сайтів.
У дитини має бути список потрібних номерів: ваш мобільний, татів, бабусі, дідуся, щоб у разі екстреної необхідності дитина знала, до кого їй телефонувати.
А також: 101, 102, 103 і, обов’язково поясніть дитині, в яких випадках треба терміново дзвонити та кликати на допомогу спеціальні служби!

Крім того, в умовах воєнного часу особливістю дистанційного навчання є ймовірність під час онлайн-занять ситуацій, коли вмикається сигнал повітряної тривоги.

У таких випадках рекомендуємо наступний алгоритм дій:

Закрити вікна, вимкнути усі електричні та нагрівальні прилади, вимкнути світло, взяти з собою необхідні речі, попередити сусідів після цього разом з дорослими йти до найближчого укриття. У випадку відсутності поруч укриття — від потенційної небезпеки може врятувати правило "двох стін".

Поліцейські Черкащини закликають батьків на час дистанційного навчання приділити особливу пильність до своїх дітей, адже безпека дітей - понад усе! Пам’ятайте, у разі виникнення будь-якої небезпечної ситуації телефонуйте на спеціальну лінію «1️0️2».
Наверх