Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Суспільство 09 вер 2022 10:28

МЕШКАНЕЦЬ СЕЛА МОШНИ ПРОСИВ ВОРОГА ВДАРИТИ РАКЕТАМИ ПО ЧЕРКАЩИНІ

МЕШКАНЕЦЬ СЕЛА МОШНИ ПРОСИВ ВОРОГА ВДАРИТИ РАКЕТАМИ ПО ЧЕРКАЩИНІ
Житель села Мошни Владислав Сторчоус передавав російським військовим інформацію про інфраструктурні об’єкти і Збройні сили України на Черкащині. Повідомлення про це він супроводжував прив’язкою до географічних координат та із порадами, куди треба вдарити ракетами.

Про це йдеться в ухвалі Черкаського районного суду.

Згідно з матеріалами слідства, у соцмережі «Вконтакті» чоловік познайомився із терористом з так званої ЛНР, який займає посаду радника міністра. Слідчим відомо, що цей терорист із квітня 2014 року надає допомогу російській федерації у проведенні підривної діяльності проти України. Він координує поставки зброї і продовольства бойовикам терористичної організації ЛНР і організовує фінансування бойовиків з росії. Після повномасштабного вторгнення терорист розпочав збір інформації про місця постійної дислокації підрозділів ЗСУ та інших військових формувань, а також їх укомплектованість, обороноздатність та передислокацію.

Сторчоус запропонував цьому терористу передавати інформацію про розташування ЗСУ, державних органів та об’єктів критичної інфраструктури на території України.

Надалі із 26 березня до 1 квітня Сторчоус у переписці з терористом у «Вконтакті» передавав йому інформацію про місця знаходження Черкаської ОВА, міськради, низки об’єктів критичної інфраструктури, а також місцезнаходження мостів на території Черкаського району. Інформація передавалася з прив’язкою до географічних координат та із картами.

Також Сторчоус закликав здійснити обстріл військового полігону Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України ім. Генерала Момота у селищі Оршанець з використанням швидкісних ракет.

У матеріалах справи також наводять деякі цитати Сторчоуса із його переписки. Він називав українські війська «бандерофашистами»:

«в етом направлений по мосту постарайтесь залпами ракет, нужно разрушить»

«круглосуточно цестерны и техника туба сюда ездит»

«там сейчас тренируют новеньких на бойню»

«они ездят в лесу туда обратно по дорогам которые ведут в лесу от штаба до второго штаба»

«по сути вам нужно убрать гесы которые, а дальше все само собой произойдет, те мосты которые обозначал раннее замедлят передвижение войск и гумонитарки на дня 4 можеш неделя больше».


У подальшому цю інформацію терорист ЛНР передав російським військовим у Саратов.

Сторчоусу інкримінують ч.2 ст.111 КК України (державна зрада).

Суд ухвалив рішення про примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним типом нагляду і лікування в примусовому порядку.

Нині Сторчоус перебуває у закладі з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради.
Наверх