Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 30 лип 2018 15:58

У МОЗ розповіли про зміни у системі охорони здоров’я та наступні кроки

У МОЗ розповіли про зміни у системі охорони здоров’я та наступні крокиУже більше 13 мільйонів українців обрали своїх лікарів, і темпи підписання декларацій не спадають.

Ідея вибору свого лікаря популярна, її підтримують – коментує зміни заступник Міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк.

Ситуація з підписанням декларацій у регіонах різна. Водночас дуже важливо, щоби всі області підійшли до наступного етапу реформи “на рівних умовах”, з хорошим відсотком покриття.

“Перехідний період, коли діє два механізми фінансування — і субвенція, і оплата послуг через Національну службу здоров”я України (НСЗУ), — закінчується в 2018 році. З наступного року всі заклади первинки будуть фінансуватися через НСЗУ”, – нагадав заступник Міністра охорони здоров’я.

Медичні заклади, які уклали договори з НСЗУ, вже отримали перші оплати. Варто відмітити, що 12 приватних лікарень також вже уклали договори з НСЗУ.

Трансформація охорони здоров’я продовжується: скоро запуститься пілотний проект з трансформації спеціалізованої медичної допомоги, програма “Доступні ліки” розшириться та відбудуться зміни в екстреній медицині.

За інформацією Урядового порталу
Наверх