Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 17 вер 2022 15:00

Лікарка назвала хвороби, які можна визначити по руках

Лікарка назвала хвороби, які можна визначити по руках
У здорової людини долоні мають бути теплими, а нігті рожевими. Будь-яке відхилення від цієї норми свідчить про розвиток різноманітних захворювань. Шкіра - це відповідне "дзеркало", в якому відображаються всі проблеми організму.

«Якщо руки сухі, це говорить про проблеми із підшлунковою залозою, ще це може бути себорейний дерматит чи кандидоз у початковій стадії. Якщо руки мають посинілий відтінок, значить порушено мікроциркуляцію крові, це загрожує проблемами із серцем, дуже тривожна ознака», — попередила терапевт.

Крапки на нігтях чорного або білого кольору можуть вказувати на розвиток грибкових захворювань, це серйозна проблема, на яку варто звернути увагу. Зайва пігментація у вигляді невеликих ластовиння сигналізує про проблеми з печінкою.

«При появі пігментації на кистях рук потрібно здати розширений аналіз крові, як правило, це проблеми із жовчним міхуром чи печінкою. В організмі відбувається застій жовчі та інтоксикація, у капілярах скупчується білірубін і з'являються подібні ластовиння», - розповіла Лапа.
Наверх