Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 15 жов 2022 13:00

Номерні знаки вже можна перезакріплювати за автомобілем родичів

Номерні знаки вже можна перезакріплювати за автомобілем родичів
Кабінет Міністрів України 10 вересня 2022 року прийняв Постанову №1019, згідно з якою номерні знаки вашого автомобіля можна перезакріплювати за автомобілем родичів. А незабаром відбудеться ще й впровадження онлайн послуги замовлення номерних знаків через вебзастосунки.

Про це інформує пресслужба РСЦ ГСЦ МВС в Черкаській області.

Тепер, після продажу свого транспортного засобу, при його перереєстрації, або після зняття з обліку чи вибракуванні, можна перезакріпити номерні знаки не тільки за своїм іншим транспортним засобом, але і за транспортним засобом членів родини.

Тобто, якщо у власника є бажання зберегти свій номерний знак у сім’ї, то це стало можливим.

Раніше у законодавстві була норма, що номерні знаки можна було залишати тільки власнику транспортного засобу. А тепер можна перезакріплювати свої номерні знаки ще й за транспортними засобами дітей, дружини/чоловіка, батьків.

Номерні знаки, які перезакріплюватимуться, мають відповідати чинним встановленим вимогам щодо зазначення адміністративно-територіальної належності, порядкового номера та серії. А також для передачі їх родичам треба подати документи, які підтверджують такі родинні відносини.

Про це йдеться у підпункті 17 пункту 2 Постанови Кабінету Міністрів України. Ця норма набула чинності з 14 вересня 2022 року, тобто з моменту її публікації.

А можливість замовити наявні у сервісному центрі МВС номерні знаки, які видаються за бажанням власників легкових автомобілів та містять визначену комбінацію цифр (чотири однакові цифри, три однакові цифри, дві послідовні пари однакових цифр та інші) а також номерних знаків з визначеною заявником комбінацією цифр, незабаром реалізуємо у веб застосунках.

Про це йдеться у підпункті 4 пункту 2 цього нормативного документу і він набирає чинності через три місяці після офіційного опублікування.
Наверх