Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Головне 04 жов 2022 09:00

Синоптики розповіли про погоду на новий тиждень

Синоптики розповіли про погоду на новий тиждень
Цьогорічна осінь скупиться на повернення тепла. Не встигла Черкащина порадуватися літньому теплу, яке у суботу відзначилося максимальними температурами 24-25º, як у неділю увірвався циклонічний вихор із негодою. Дощові хмари та поривчастий вітер обмежили денний прогрів до 16-18º тепла, а чергова порція опадів перервала процес підсихання грунту та збирання врожаїв. Проте, не втрачаємо надії, середина осені ще презентує довгоочікуване сонце та тепло.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Прогоду поточного тижня можна розділити на 2 різних періоди: перша половина - по-осінньому непогожа, а друга - стійка та комфортна.

У вівторок наш регіон ще залишиться у холодній тиловій частині циклону, який перемістився на Білорусь. Цей день з температурами вночі 3-8º, вдень 8-13º тепла виявиться найхолоднішим на цьому тижні, дощитиме. Виходячи з дому, не забудьте прихопити з собою парасольку. Середній температурний фон 8º нагадає нам про близькість опалювального сезону.

У середу в атмосфері розпочнеться «передача влади» від циклону до антициклону - гаранта стійкої погоди. Вночі місцями невеликий дощ, вдень без опадів. Температура вночі 3-8º тепла, вдень 10-15º.

Із четверга позначиться сприятливий вплив антициклону «TIMEO», потеплішає вдень до 14-19º.

За попередніми оцінками, спокійна, суха та тепла погода утримається на Черкащині 6-8 днів.
Наверх